Yapılanların değeri yok

Yapılanların değeri yok

Hükümetin her söylediğinde bir hikmet olmadığını ifade eden Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Veysel Candan, Faize giden paralar ve satılan malların paralarına bakıldığı zaman yapılan bu hızlı

Saadet Partisi Konya İl Divan Toplantısı gerçekleşti. İl binasında gerçekleşen toplantıya, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Veysel Candan, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen, İl Kadın Kolları üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda parti mensubu katıldı. Parti adına basın açıklamasını Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Veysel Candan yaptı. Gündeme dair sorunları değerlendiren Candan, mevcut hükümetin ülke insanını hiçsizleştirdiğini söyledi. Hükümetin milli ve manevi duygulara, memleket meselelerine ilgisiz kaldığını dile getiren Candan, “AKP’nin duyarsızlığı vatandaş üzerinde toplumsal baskı oluşturuyor. Bir kısım AKP’liler bunları söylediniz de ne oldu oyumuz yüzde 50 oldu. Tabi bizim söylediklerimiz vatandaşa yansısa milletimiz ilgisiz alakasız kalmaz. Bazıları da yapılan hizmetleri görmüyor musunuz?  Satılanlara bakıyor, alınan kredilere bakıyorsunuz, ekonomiden gidenlere bakıyorsunuz bir de yapılanlara bakıyorsunuz pire ile deve arasındaki fark ortaya çıkıyor. Faize giden paralar, satılan malların paralarına bakıyorsunuz yapılan bu hızlı trenin, bu yolların hiçbir değeri kalmıyor” dedi. Bu hükümetin her söylediğinde bir hikmet olmadığını ifade eden Candan, Milli Görüş Hareketinin 40 yıldır Siyonist tehlikenin Ortadoğu için birinci öncelikli tehlike olduğunu söylediğini, büyük İsrail devleti sınırları içerisinde Türkiye, Iran, Irak olduğunu söyledi.

KOLTUK ADAMI ÇARPIYOR

Hükümete İsrail ile olan ilişkilerde dikkatli olunması tavsiyesinde bulunduklarını belirten Veysel Candan, “Bizimle aynı şeyleri söyleyenler iktidara gelir gelmez İsrail ile ortak askeri tatbikatlar yaptılar. Konya Havaalanı İsrail uçaklarına açıldı. Denizde Türk Deniz Kuvvetleri ile İsrail Deniz Kuvvetleri ortak tatbikat yaptılar. İhaleler verildi Heron alındı. İsrail Cumhurbaşkanı Cumhuriyet tarihinde Türkiye ilk defa bu hükümet döneminde gelmiş ve mecliste ayakta alkışlanmıştır. Demek ki koltuk adamı çarpıyor” diye konuştu. Avrupa Birliği uyum projeleri için Medeni Kanun’un değiştiğini ve gıda ürünlerine domuz etinin girdiğini vurgulayan Candan, bu sebeple boşanmaların arttığını ve ahlakın çöktüğünü ifade etti. Tüm hava alanlarının ABD askerlerine açıldığını vurgulayan Candan, Türkiye üzerinden Irak’ın bombalandığını söyledi. Anayasa çalışmalarına da değinin Candan, çalışmaların çok abartıldığın Türkiye’nin bu anayasa ile kurtulacağının sanıldığını belirtti. Milli Görüş olarak anayasa konusunda görüşlerinin farlı olduğunu dile getiren Candan, “Bize göre anayasa kısa ve öz olmalıdır. Yoruma kapalı olmalıdır. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü zedeleyecek maddeler yer almamalıdır. Ayrıca din ve vicdan hürriyetini içinde barındıran bir anayasa olmalıdır” ifadelerini kullandı. Seçimle ilgili konulara da değinen Candan, mevcut hükümetin çıkardığı kanunla yüzde 7 oy alamayan partilere ödeme yapılmağını ifade etti. 1700’lü yıllardan bu yana Türkiye’nin İran’la hiçbir sorunu olmadığını ifade eden Candan, Malatya’ya kurulacak radar ile İsrail’in korunup İran’la aranın açıldığını belirtti.

DİNDAR NESİL LAF İLE YETİŞMEZ

Son günlerde gündeme konu olan ‘dindar gençlik’ söylemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Veysel Candan şunları kaydetti: “Başbakan dindar gençlik yetiştireceğiz diyor. Dindar gençlik laf ile yetişmez. Madem dindar gençlik yetiştireceksin kapat o zaman Milli Piyango İdarelerini. Kapat iddia ve ganyan bayilerini. Gençliğimizin birçoğu buralarda vakit geçiriyor. Ya da alkol satışına denetim getir, kontrol altına al. Dindar gençlik yetiştirmek için bunlar yapılmalıdır. Milleti gaza getirmek için söylenen laflar ile dindar nesil yetişmez. Bir diğer önemli husus da ithal edilen et ve canlı hayvanlar. Kurban Bayramı’nda dışardan canlı hayvan ithal edildi. AKP zihniyetli bir amcaya soruyorum amca sen hiç gördün mü Yeni Zelanda’dan koyun geldiğini. Bizim arazimiz yok mu, bizim yetiştirecek adamımız yok mu diyorum. Var diyor. Sen hala niye oy veriyorsun bunlara. İşte bizim parti olarak bunları halkımıza anlatmamız lazım.”

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.