Yaklaşık 20 Gündür Kapalı Olan Tonya Yolunu Açma Çalışmaları Sürüyor

Yaklaşık 20 Gündür Kapalı Olan Tonya Yolunu Açma Çalışmaları Sürüyor

Heyelan nedeniyle yaklaşık 20 gündür ulaşıma kapalı olan Tonya-Vakfıkebir karayolunun yarın tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açılması bekleniyor. Bir süre önce bölgede etkili olan yağış sonrası meydana gelen heyelanda Tonya ve...

Heyelan nedeniyle yaklaşık 20 gündür ulaşıma kapalı olan Tonya-Vakfıkebir karayolunun yarın tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açılması bekleniyor.

Bir süre önce bölgede etkili olan yağış sonrası meydana gelen heyelanda Tonya ve Vakfıkebir ilçelerine birbirine bağlayan karayolu da ulaşıma kapanmıştı. Aynı zamanda Tonya’nın Trabzon ile irtibatını da sağlayan yolun ulaşıma kapanması vatandaşları sıkıntıya soktu. Olayın ardından ilçeye ulaşım köy yolları üzerinden sağlındı. Ekipler de yolu ulaşıma açmak için heyelanın meydana geldiği bölgede çalışma başlatmıştı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ile çalışmaların devam ettiği yolda incelemelerde bulundu. Yolun ulaşıma açılması için yoğun bir çalışmanın yapıldığını ifade eden Vali Öz, “Heyelanın yaşandığı gün bu yolun açılması için ilgili kurumlarımız yoğun bir gayret gösterdi. İhale süreci beklenmeden burası şantiye müteahhitlerine verilerek hemen inşaata başlanıldı. Gece gündüz çalışıyoruz. Süreci yakından takip ediyoruz. Ulaşımda zorluklarımız var. Bu yüzden çalışmaları yoğunlaştırdık. 3 ayda bitmez diyorlardı ama görünen o ki önemli mesafeler alındı.” dedi.

Çalışmaların devam ettiğini kaydeden Öz, “Yolla ilgili çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Son olarak taban betonu da bugün dökülüyor. Arka dolgusu da yapılıp Pazar günü öğleden sonra tek şeritle geçişi sağlayacağız. Ondan sonraki süreçte de yolun alt kısmındaki betonu yükseltip arka dolgusunu yol seviyesine çıkaracağız. Sonra da yolun üst kısmındaki alanda kazı ve duvar çalışmalarımızı tamamlayıp düzenli bir asfaltla kademeli olarak bu işi en kısa zamanda tamamlamış olacağız. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.