Veli Tolu ‘Takdir kamuoyunun’

Veli Tolu ‘Takdir kamuoyunun’

Taşkent Belediye Başkanı Ali İhsan Camgözün AKPye geçişini değerlendiren SP İl Başkanı Veli Tolu, seçim sürecinde AKP tarafından reddedilen Camgözden parti değiştirmeyeceğine dair şeref sözü aldıklarını ifade etti.

Saadet Partisi İl Başkanı Veli Tolu, Taşkent Belediye Başkanı Ali İhsan Camgöz’ün AKP’ye geçişi ile ilgili sorularını yanıtladı. Veli Tolu, “Taşkent Belediye Başkanımız olan Ali İhsan Camgöz, 29 Mart seçimlerinden önce AKP’den aday adayı olmuş, günlerce AKP’nin kapısını aşındırmasına rağmen aday yapılmamıştır. Daha sonra partimizden aday olmak istemiş, yaptığımız istişare ve kamuoyu yoklamasında Taşkentli hemşerilerimizin bu arkadaşımızı aday yaparsak oy vereceklerini belirtmiştir” dedi. Bunun üzerine Camgöz’den söz aldıklarını kaydeden Veli Tolu, “Aldığımız söz üzerine kendisine gönlümüzü ve partimizi açtık. Bu süreçte kendisi partimizi terk etmeyeceğini, bunun kendisi için bir şeref ve onur meselesi olduğunu kamuoyu önünde defalarca beyan etmiştir. Daha önce AKP’den aday olduğu için partimizden aday olmasına itiraz edildi. Hatta adaylığına karşı seçim kurullarına yapılan itirazlara karşı tüm hukuki savunmalar partimizce hazırlanarak takip edilmiştir. Yine seçim sürecinde partimizin tüm imkânlarını seferber ederek, Taşkent seçimlerine özel bir önem verilmiştir” diye konuştu. 29 Mart seçimlerinde Taşkent halkının sözünü tuttuğunu ve Saadet Partisi’nin adayı olan Ali İhsan Camgöz’ün belediye başkanı seçildiğini aktaran Veli Tolu, bu mertçe davranışlarından ötürü Taşkent halkına olan minnettarlıklarının devam ettiğini söyledi. Taşkent Belediye Başkanı’nın yaşanan bütün bu olaylara rağmen istifasının söz konusu olmadığını kaydeden Veli Tolu, “AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AKP’den aday adayı olup aday yapılmayanların başka partiden aday olmaları halinde bir daha AKP trenine binemeyeceklerini defalarca beyan etmiştir. Ancak şimdi partimizden belediye başkanı seçilen ve halen istifa etmeyen Ali İhsan Camgöz’ü AKP il teşkilatı parti teşkilatına alacaksa hayrını görsün. Bir yanda AKP’nin kapısından kovulduğunda gönlümüzü açtığımız, şeref sözü aldığımız ve seçim kazandırdığımız bir belediye başkanı, diğer yanda aday yapmaya bile değer bulmadığı birine karşı seçimi kaybettiği halde o kişiyi partisine almak tamahkarlığını gösteren AKP İl Teşkilatı var. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.
SAADET PARTİSİ’NDEN VALİ DOĞAN’A ZİYARET
Saadet Partisi İl Başkanı Veli Tolu, ilçe başkanları ile birlikte Vali Aydın Nezih Doğan’ı ziyaret etti. Konya’nın coğrafik ve ekonomik yönden önemine değinen Veli Tolu, Konya’yı yönetmenin zor olduğuna dikkat çekti. Konya’nın hem mülki idare hem de siyaset açısından zor bir alanı kapladığını dile getiren Veli Tolu, Konya’ya yapılan her yatırımın Konya ve Türkiye için büyük katkılar sağlayacağını söyledi.
Konya’yı fırsatlar şehri olarak nitelendiren Vali Aydın Nezih Doğan da, Konya’daki olumlu gelişmelerin ulusal yatırımcıları da Konya’ya doğru çektiğini belirtti. Doğan konuşmasında bir şehrin gelişmesi için sanayisine olduğu kadar hizmet sektörüne de önem vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Gelişmişlik fabrika çokluğu ile ölçülmez. Ekonomide öyle yatırımlar vardır ki bunlar da bir ülkeyi fazlası ile geliştirir. Bunlar hizmet yatırmalarıdır. Sanayi tarımla iştigal etmiş toplumlar için ilk planda gelir. Ancak bir yandan da hizmet sektörüne ağırlık verilmesi gerekir” diye konuştu.
Konuşmasında Perşembe günü 8 Bakan’ın Konya’da bir araya geleceği toplantının da önemli olduğunu kaydeden Doğan, “Hükümetin üçte biri burada toplanacak. Konya’da ciddi anlamda ekonomi ile ilgili sinerji oluşturulacak. 11 ilin valileri, belediye başkanları ve çeşitli kurum temsilcileri gelecek. Toplantıda ekonomik kararlar üzerinde durulacak” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.