Vali İpek: Kobani Olaylarında 18'i Kamu Görevlisi, 22 Kişi Yaralandı

Vali İpek: Kobani Olaylarında 18'i Kamu Görevlisi, 22 Kişi Yaralandı

Şırnak Valisi Hasan İpek, Kobani'ye IŞİD saldırısı nedeniyle meydana gelen olaylarda 18'i kamu görevlisi 22 kişinin yaralandığını açıkladı. Suriye’nin Kobani şehrinde IŞİD ile PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında yaşanan...

Şırnak Valisi Hasan İpek, Kobani'ye IŞİD saldırısı nedeniyle meydana gelen olaylarda 18'i kamu görevlisi 22 kişinin yaralandığını açıkladı.

Suriye’nin Kobani şehrinde IŞİD ile PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında yaşanan çatışmayı bahane eden örgüt yandaşları, Şırnak’ta resmi ve özel kurumları, işyerlerini tahrip etti. Yaklaşık bir hafta süren olaylardan dolayı yaşanan bilançoyu açıklayan Şırnak Valisi Hasan İpek, olaylarda 18 kamu görevlisi ve 4 sivil vatandaşın yaralandığını söyledi.

Şırnak Üniversitesi Akademik yılı açılışına katılan Şırnak Valisi Hasan İpek, il genelinde Kobani bahane edilerek yapılan yasa dışı gösterilerin bilançosunu açıkladı. 5-13 Ekim tarihler arasında Şırnak’ta çok büyük provokasyonlarla karşılaştıklarını ifade eden Vali Hasan İpek, “Bu olaylar sırasında ilimizde 71 resmi araç ve 19 özel araç hasar gördü. 12 Emniyet binası, 23 okul ve 25 kamu binası hasar gördü. 8 özel kurum 102 özel iş yerinde zarar tespit edildi. Yine 18 kamu personeli ve 4 sivil vatandaşımız yaralandı. Bu olaylar sırasında 17 gözaltı oldu ve 3 tanesi tutuklandı. Binlerce insanın provoke edildiği olaylarda Allah'a şükür Türkiye de değişik illerimizde 34 ölü olmasına rağmen ilimizde herhangi bir ölüm çıkmaması bizleri gerçekten memnun ediyor. Hepinize 2014-2015 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz da Emniyet birimlerine teşekkür etti. Akmaz; “ Güven içinde yaşamamızın teminatı emniyet mensubu kardeşlerim bu mutlu günümüzde bizleri şereflendirdiğiniz için hepinize sonsuz hürmet ve sevgilerimizi arz ederim.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.