Vali Hasan İpek: Biz Kesinlikle Sokaklarımızı Teröre Bırakmamaya Kararlıyız

Vali Hasan İpek: Biz Kesinlikle Sokaklarımızı Teröre Bırakmamaya Kararlıyız

Son zamanlarda Şırnak il merkezi ve ilçelerinde yaşanan sokak olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şırnak Valisi Hasan İpek, kesinlikle sokakları teröre bırakmamaya kararlı olduklarını söyledi. Kobani şehrinde IŞİD ile PKK’nın...

Son zamanlarda Şırnak il merkezi ve ilçelerinde yaşanan sokak olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şırnak Valisi Hasan İpek, kesinlikle sokakları teröre bırakmamaya kararlı olduklarını söyledi.

Kobani şehrinde IŞİD ile PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin arasında yaşanan çatışmayı bahane eden terör örgütü yandaşları, birçok ilde olduğu gibi Şırnak'ta da sokaklara indi, şiddetin yaşanmasına sebep oldu. Yaklaşık bir haftadır devam eden sokak olayları dünden beri biraz dinmeye başladı. Yaşanan sokak olayları ile ilgili Şırnak Valisi Hasan İpek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin soruları üzerine açıklamada bulunan Vali Hasan İpek, kesinlikle sokakları teröre bırakmamaya kararlı olduklarını söyledi. Vali İpek, “Şırnak’ta çok büyük provokasyon oldu. Belki Türkiye’nin en büyük en fazla olayları Şırnak’ta oldu. Ama şuna şükrediyoruz; Şırnak’ta şu kadar olaylara rağmen hiçbir ölüm vakaları yaşamadık. Birçok maddi hasar, yaralamalar, tutuklama olayları var. Ama memnuniyetle belirtmek istiyorum. Provokasyonlara yönelik hem emniyet güçlerimiz hem askeri birliklerimiz o anlamda çok hassas davrandılar. Ölümcül olaylara sebebiyet vermemek için çok dikkat sarf ettik ve Allah’a şükür Şırnak’ta hiçbir ölümlü olay meydana gelmedi. Bu anlamda olaylardan bu kadar az sorunla çıktığımız için de memnunum. Şırnak halkı da gerçekten sağduyu davrandı. Provokatörlerin arkasında çok ciddi bir halk yoktu. Sadece provokatörler ortalıktaydı. Bu çağrımıza uydular. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu huzur ortamını bozanlara Şırnak halkı çok daha sağlıklı ve tepkiler koyarız. Biz devlet olarak kesinlikle sokaklarımızı anarşiye ve teröre bırakmamaya kararlıyız. Hiçbir şekilde huzurun hakim olmadığı, güvenliğin olmadığı bir yerde hiçbir şey olmaz. Ne çözüm olur, ne huzur olur.” diye konuştu.

Olaylara müdahale eden güvenlik güçlerin araçlarına binlerce mermi atıldığını ifade eden Vali İpek, "Lavrens’in çocukları ile Osmanlı’nın torunları arasındaki çekişmedir. Lavrens’in çocukları ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ama Osmanlı’nın torunları sonuçta Şırnak’ta galip çıktı.” dedi. Sokak olaylarıyla beraber örgütün dağ kadrosunun şehirlere indiği şeklindeki iddiaları hakkında sorulan soruya da Vali İpek şu cevabı verdi: “Şimdi yani onu örgütçüler bilir. Ama biz kimsenin ölmesini istemiyoruz. Çatışmalarda örgüt mensubu da olsa, provokatör de olsa izin vermeyecek şekilde tedbirlerimizi aldık. Allah’a şükür Şırnak’ta can kaybı yok. Bu büyük provokasyonu önledik. Türkiye’de 34 insanımız öldü ailelerine başsağlığı diliyorum. Yine 2 tane emniyet mensubumuz şehit oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu olaylarda Şırnak’ta 17 gözaltı ve 3 tutuklu var."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.