Vali Büyük, Adana Oto Sanayi Sitesi’ni Ziyaret Ett

Vali Büyük, Adana Oto Sanayi Sitesi’ni Ziyaret Ett

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Oto Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek, esnaf ve sanatkârların sorunlarının çözümü için destek sözü verdi. Adana Esnaf Odaları Birliği Başkana Kazım Barışık ile Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın...

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Oto Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek, esnaf ve sanatkârların sorunlarının çözümü için destek sözü verdi.

Adana Esnaf Odaları Birliği Başkana Kazım Barışık ile Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da hazır bulunduğu ziyarette, site esnafı ile öğle yemeği yiyen Vali Mustafa Büyük, Adana Oto Motor Tamircileri Esnaf Odası ve Adana Oto Sanayi Sitesi Başkanı Muhittin Doğan’dan, esnafın sorunları hakkında bilgi aldı. Site Başkanı Muhittin Doğan, sitede halen 348 dükkân bulunduğunu, bunun da ancak 135’inin faaliyete geçtiğini belirterek, "Sitemizin en büyük sorunu, şehir merkezinde muhtelif yerlerde hizmet veren esnafları buraya taşıyamıyoruz. Bu konuyu hem Valimize, hem de Seyhan Belediye Başkanımız Karalar’a ilettik. Bize destek sözü verdiler. Ziyaretleri için de Sayın Valimiz, Birlik Başkanımız ve Belediye Başkanımıza esnaf ve sanatkârlarımız adına teşekkür ediyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Karalar da Adana Oto Sanayi Sitesi’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtirken, "Buraya gelmeyen arkadaşlar, müşteri gelmez diye uzak duruyor. İlk etapta esnaflarımız reaksiyon gösteriyor. Halbuki, siteler çok daha cazip. Bunun örneğini Konya’da görüyoruz. Benim müşterilerim var orada, yaptığım iş itibariyle. Çok büyük fabrikalar da yok Konya’da. Ama çok güçlü sanayi sitesi var. Bütün istihdamı sanayi sitesi ile çözmüşler. Yurt dışına da çok ciddi yedek parça yapıyorlar." diye konuştu.

Vali Büyük de site başkanı ve esnaflarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Büyük, "Bir anda her şey değişmez, ama mutlaka daha iyiye gitmesi moralimizi artırır. Ben de bir esnaf çocuğuyum. Kendim de Konyalıyım. O nedenle bu tür yapılanmaların nasıl gerçekleştiğini çok iyi biliyorum. Bu manada bakınca Adana biraz geç kalmış. Daha erken halletmiş, çözmüş olması gerekirdi. Belirli bir meslek kuruluşlarının bir araya gelmesi, siteler halinde sanayi merkezleri, sonra organize sanayi bölgelerinin çok daha erken gerçekleşmesi gerekirdi." ifadelerini kullandı.

Vali Büyük daha sonra beraberindekilerle birlikte esnafları gezerek sorunlarını dinledi, bozuk yollar, elektrik kesintileri ve şehir merkezinde uygun olmayan koşul ve yerlerde hizmet veren dükkanların siteye taşınması konusunda yapılacak çalışmalara destek sözü verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.