Üzülmez gündemi değerlendirdi

Üzülmez gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Konya yatırımları, ülke gündemi ve parlamento çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Konya yatırımları, ülke gündemi ve parlamento çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
     Üzülmez, il binasında düzenlenen toplantıda, Suriye'nin Türk uçağını düşürmesiyle müessir bir hadise yaşandığını, bunun Türkiye'nin gücünü test etme amaçlı yapılmadığını umduklarını belirtti.
     Türkiye'nin büyük devlet olarak üzerine düşen görevi yapacağını ifade eden Üzülmez, ''Türkiye, büyük devlet olma hasediyle olaya itikalle yaklaşıp, uluslar arası alanda bütün konjektörü kullanarak, olayı değerlendirmeye devam ediyor. Bu konuda dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da geniş kapsamlı bir açıklamada bulundu'' diye konuştu.
     Üzülmez, gündemde değerlendirilecek diğer konuların da Türk Ticaret Kanunu'nda yapılan yeni değişiklikler ve Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçip, bu hafta TBMM'ye gelmesi beklenen kamuoyunun yakından ilgilendiği bazı konular olduğunu söyledi.
     Bunlardan birinin, 1997 yılı öncesi ilkokul mezunlarının ehliyet alamama durumu olduğuna değinen Üzülmez, artık 1997 öncesi ilkokul mezunlarına, ehliyet alma hakkının tanındığını belirtti.
     Kadro olmadığı için atanamayan 40 bin öğretmen için yeni kadro verildiğini anımsatan Üzülmez, ''Bu kanun çıktıktan sonra inşallah 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında yetişmek üzere, Milli Eğitim Bakanlığı'mız 40 bin yeni öğretmen ataması gerçekleştirecek'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.