Uzlaşma komisyonu Anayasada uzlaşamıyor

Uzlaşma komisyonu Anayasada uzlaşamıyor

HAS Parti Meram İlçe Teşkilatı divan toplantısını gerçekleştirdi

HAS Parti Meram İlçe Teşkilatı divan toplantısını gerçekleştirdi. İlçe divan toplantısına İl Başkanı Av. Veli Tolu, İlçe Müfettişi Hasan Sözüer, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve mahalle temsilcileri katıldı. 

HAS Parti Meram İlçe divan toplantısında konuşan İl Başkanı Veli Tolu: "1,5 yılık siyasi hayatımızda genel başkanımızın üslubu ve siyasete getirmiş olduğu yeni anlayış aynı zamanda bizimde varlık sebebimizi ortaya koymaktadır" dedi. Neredeyse 1 aydır her gün kavga, her gün hakaret, her gün küfürlerle yürütülen bir siyaset'in olduğunu ifade eden Tolu, “Ülkede neredeyse birbirini ihanetle suçlayarak 2-3 cepheye bölünmüş bir siyasi kamplaşma var. Tüm bunlar yaşanırken cari açık ocak ayı itibariyle 6 milyar olarak gerçekleşmiş. Bir yılda 72 katrilyon cari açık demektir. Bunun bir tek anlamı var bizim millet olarak her gün mecliste yapılan kavgaları seyrederken cebimiz boşalmaya devam ediyor” diye konuştu.

Yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili de konuşan İl Başkanı Tolu, “Uzlaşma komisyonun en önemli maddesi bu uzlaşma komisyonundan ittifakla çıkmayan bir anayasa metni meclise getirilmeyecekmiş. Peki, nasıl olacak? Ak Parti ile CHP laiklik meselesinde nasıl anlaşacak? Bugün MHP ile BDP nasıl anlaşacaklar. Bugün TBMM de bir içtüzüğün değişmesi ile ilgili bir birbirleriyle anlaşamayanlar, kürsü işgal edenler, bir birlerine bardak fırlatan, hakaret eden küfreden, mecliste birbirleriyle yumruk yumruğa kavga eden bu partiler bu ülkenin geleceğini yönetecek olan bir anayasayı yaparken nasıl uzlaşacaklar” ifadelerini kullandı.

HAS Parti olarak zor zamanda siyaset yaptıklarını söyleyen İlçe Başkanı Süleyman Boyalı ise, "Biz eğer doğruyu görürsek bu doğru için çalışma mecburiyeti olan insanlarız. Ve bu doğrultuda biz söylemlerimizi hiç bir zaman değiştirmedik. Üslubumuzu hiç bir zaman bozmadık. Ama maalesef Türkiye'de paranın ve gücün siyaseti şu an iliklerimize kadar işlemiş durumdadır" dedi. Geçmişten bugüne bakıldığında aslında siyaseten değişen bir şeyin olmadığını söyleyen Boyalı, “Aynı şeyleri ifade ediyoruz, hükümetler aynı, programları aynı uygulanan politikalar aynı. Ancak geldiğimiz noktada durum biraz daha vahim hale geliyor. Seçimlerde iktidarın üslubunu da muhalefetin üslubunu da gördük. Ancak bugün baktığımızda o üslupta değişmemiş. En son 4+4+4 tasarısına ilişkin Milli Eğitim komisyonunda yaşanan tartışmalarda da gördük. Gelinen bu noktada konuşamayan kavga eden ve kavga üzerine siyaset kuran ve bununla da pirim yapan bir anlayış var.  Ekonomi ortada, emekli halinden memnun değil, işsizimiz iş bulamıyor, esnafımız bazen siftahsız kepenk kapatıyor. Öğrencilerin gelecek endişesi ciddi manada, tarım yerlerde sürünüyor, dışarıdan 3 milyon ton buğday ithal ediyoruz, Türkiye dışarıdan bakliyat ithal ediyor. Bu millet bu kötü yönetim anlayışına mahkûm değil" dedi. 

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.