Üretimin yıldızları

Üretimin yıldızları

Yeni bir yazı dizisiyle karşınızdayız. Merhaba Gazetesi olarak üretim yapan, istihdam sağlayan, katma değer oluşturan firmalarımızı tanıtmaya devam ediyoruz.

Birçok zorluğa göğüs gererek üretime devam eden Üretimin Yıldızları’nın, gelişim süreçleri ile ürün gamlarını her hafta sayfalarımıza taşımaya çalışacağız.

Proje, uygulama ve imalat. Eğitim sektörünün tüm ihtiyacını karşılayan firma;

LİNA EĞİTİM

20 yıldır sektörde Genel Müdürlük seviyesinde hizmetler Musa Gündüz tarafından kurulan Lina Eğitim Gereçleri’nin, kısa sürede gösterdiği başarıları konuştuk.

Okul sırası ve sandalye üretimiyle faaliyetine başlayan Lina Eğitim Gereçleri, şimdilerde bir okulun, büronun, kafenin, otellerin ihtiyaç duyacağı her şeyi üretebiliyor.

Lina Eğitim Gereçleri’nin sahibi Musa Gündüz ile firmanın kuruluş - gelişim ve vizyon süreçlerini konuştuk. Üretim sektörünün zorlu aşamalarından geçen firma, kısa süre içerisinde üretimini yaptığı ürünlerin neredeyse tamamının imalatını da yaparak, önemli bir hamleyi gerçekleştirmiş oldu. Bünyesindeki teknik personelleriyle proje, uygulama ve imalatın tamamını yapan Lina Eğitim, bu yönüyle rakiplerinin önüne geçmeyi başarıyor.

Firma sahibi Musa Gündüz’e Lina Eğitim Gereçleri’nin kuruluş ve gelişim süreçlerini sorduk. Sektörde 20 yılı aşkın süredir üst düzey görevlerde bulunduğunu söyleyen Gündüz, birkaç arkadaşıyla başladıkları Lina Eğitim Gereçleri serüvenine tek başına devam ettiğini ve geldikleri noktadan memnun olduğunu kaydetti.

Ticaretin en önemli unsurunun, işçi hakkını yemeden, başkasının parasıyla iş çevirme ahlakına kapılmadan sebebine sarılarak ve her şeyin Allah’tan geldiğine inanmak olduğunu söyleyen Musa Gündüz, “Derdimiz çok para kazanmak değil, kimsenin hakkına girmeden istihdam sağlamak” diye konuştu.

Lina Eğitim Gereçleri Sahibi Musa Gündüz, firma hakkında şu bilgileri verdi:

Kuruluş günümüzden itibaren, Konya’dan tüm Dünyaya ürün satma amacıyla üretim hayatımıza başladık. Lina; okul araç gereçlerinin yanı sıra, bilişim-teknoloji-bilgisayar-tasarım-resim-görsel sanatlar sınıfları, üniversitelere yönelik amfi salonları, otel ve konferans salonlarının mobilyalarını ve diğer gereçlerinin üretimini gerçekleştirmektedir. Metalinden ahşabına kadar tamamını kendimiz üretiyoruz bu ürünlerin. Okul gereçlerinin üretiminde her türlü detaya önem veriyoruz. Çünkü çocukların tam büyüme ve en hareketli olduğu dönemlerde sürekli oturdukları sıra-sandalyelerin ergonomik olarak rahat edeceği şekilde tasarlanması büyük önem kazanıyor. Yanlış bir ürün çocukların vücut gelişim sürecine etki edebilir, o yüzden okul idarelerinin ürün alırken bu ayrıntıya dikkat etmeleri gerekiyor.

15-1-musa-gunduz-buyuk_880x440.jpgİmalat olarak başladığımız serüvende son dönemde proje ve uygulama alanında da hizmet vermeye başladık. Bünyemizdeki mimar, teknik arkadaşlarla yapacağımız projenin uygulanmış halini bilgisayarda hazırlayıp müşteriye sunuyoruz. Böylece projenin son halini henüz imalatını yapmadan müşterinin beğenmesini sağlıyor sonrasında da imalat ve uygulamasını yapıyoruz. Ses yalıtımından, parkesine, mobilyalarına kadar her şeyinin imalatını yaparak, son kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz.

Bizim en büyük avantajımız ham madde olarak aldığımız malzemeleri, işleyerek tam mamül haline getirip istediğimiz formda uygulayabiliyor olmamızdır.

Lina Eğitim Gereçleri Sahibi Musa Gündüz, firmanın geldiği nokta ve hedefleri hakkında da şu bilgileri verdi bize:

Başladığımız noktayı göz önüne aldığımızda, koyduğumuz tüm hedeflere ulaştığımızı söyleyebiliriz. Bugüne kadar onlarca özel okulun projesini tamamladık. A’dan Z’ye kadar bir okulun ihtiyaç duyacağı tüm ürünlerin imalatını yaparak, uygulamasını yaptık.

Ülke pazarında önemli bir yere geldik. Konya başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinden birçok özel okulun ihtiyaçlarının üretimini yaptık. Bunun yanında dünya pazarına açılma hedefimizde de önemli yol kat ettik.

15-2_880x440.jpgOrta doğuda birçok ülkeye ürün satışı yaptık ve bayilik sistemini geliştirdik. Şimdi de 2020 yılında Avrupa pazarında önemli işlere imza atmaya çalışacağız. İMOB Mobilya Fuarı’na katılıyoruz ve Avrupa pazarının dikkatini çekeceğimizi düşünüyoruz. Çünkü Avrupa standartlarında ürün üretiyoruz. Ve en büyük avantajımız imalatı, projeyi ve uygulamayı firmamız bünyesinde yapıyor olmamız. Böylece son kullanıcı ya da müşterilerin maliyetlerini büyük ölçüde düşürmüş oluyoruz.

Yetiştiremeyeceğimi düşündüğümüz ya da kaliteden ödün vermemiz gereken fiyatların konuşulduğu projelerde yer almıyoruz kesinlikle. Çünkü her şeyin para olmadığını benimseyen bir firmayız. Önceliğimiz kaliteli ürün üretmek ve müşterinin istediği şekilde uygulamayı sağlamak. Bunun yanında birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın, tedarikçilerimizin haklarını da zamanında ve tam olarak verme gayretinde oluyoruz her zaman. Ana gayemiz kimseyi mağdur etmeden, sebeplerine sarılıp Allah’tan hayırlısını talep etmek oluyor daima.

15-3_880x440-001.jpgBin 500 metre karelik üç farklı atölyenin yer aldığı fabrika binasına sahip olduklarını dile getiren Musa Gündüz, ayrıca oluşturdukları showroom ile de ürünleri sergilediklerini dile getirdi. Yeni dönemde konsept üretimlere önem vereceklerini ve bu yönde çalışmalar yapacaklarını anlatan Lina Eğitim Gereçleri sahibi Musa Gündüz, özellikle kafe tasarımı konusunda iddialı projelere imza atacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

Önümüzdeki dönemde okulların yanı sıra, büro tasarımları konusunda da önemli işlere imza atacağız. Avukatlık bürosu, sağlık merkezi, güzellik merkezi gibi birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Şimdi de özellikle son dönemde büyük gelişim gösteren kafe sektörüne yönelik projeler geliştiriyoruz. Konsept anlayışla kafelere farklı bir soluk kazandıracak, alışılmışın dışında projeler hazırlıyoruz. İmalatından, uygulamaya kadar tüm noktalarında yer alacağımız güzel tasarımlar ortaya çıkaracağız.

15-4_880x440-001.jpgGelecek yıllar için önümüze güzel hedefler koyduk. Bunları gerçekleştirdiğimiz takdirde sektörde çok farklı noktalara ulaşacağımıza inanıyoruz. Bizler üretmenin, istihdam sağlamanın önemine inanan insanlarız. Ülkemizin kurtuluşunun üretim ve istihdamdan geçtiğini, paradan para kazanmanın, kimseye bir yarar getirmeyeceğini bilmemiz gerekiyor. Rabbim bu yönde gayret gösteren herkesin yardımcısı olsun.

15-5_880x440-001.jpgLina Eğitim Gereçleri ve Mobilya firmasının yenilikçi yöneticisi Musa Gündüz’le keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Aslında yazabileceğimiz daha birçok nokta vardı ama sayfamızda alan bu kadara izin verdi. Gördüğümüz en önemli nokta, firmanın emin adımlarda ilerlediği, yeniliklere ve tanıtıma büyük önem verdiğiydi. Konya’da farklı bir alanda güzel işlere imza atan Lina Eğitim Gereçlerinin büyüme sürecinde yanında olmaya devam edeceğiz bizlerde.

HAKAN ARMUTCU

15-6_880x440-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.