KTO Karatay’da ‘Teknoloji Köprüsü’

KTO Karatay’da ‘Teknoloji Köprüsü’

“Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı” programı, KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kampüsünde gerçekleşti.

Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve Konya Teknokent’in iş birliğiyle düzenlenen ve TÜBİTAK TEYDEB 1503- Proje Pazarları Destekleme Programı tarafından desteklenen “Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı” programı, KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kampüsünde gerçekleşti.

Programa KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Lütfi Can Başaran, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Zaid Çatlı, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Acarer ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

HER ZAMAN İNOVASYONUN DESTEKÇİSİYİZ

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Lütfi Can Başaran, “Teknolojinin ve inovasyonun dünyayı dönüştürdüğü bir çağda yaşıyoruz. Türkiye'nin geleceğe güçlü adımlarla ilerleyebilmesi; inovasyon odaklı projelerin geliştirilmesi, ticarileşmesi ve uluslararası rekabet gücüne sahip olmasıyla mümkün olacaktır. İşte bu sebeple, bugün burada çok kıymetli akademisyenler, araştırmacılar, girişimciler ve sanayi temsilcileri olarak büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Konya Ticaret Odası ve iştirakleri olarak, her zaman inovasyonun ve yenilikçi fikirlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

TEORİK VE PRATİK ÇALIŞMA

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç ise “Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı projesi, yalnızca teorik bilgiyle yetinmeyen, pratiğe dökülen, toplumun her kesimine dokunan bir vizyonu temsil ediyor. Projeyle, girişimcilere, araştırmacılara ve öğrencilere AR-GE ve inovasyon süreçlerinde yol göstermeyi ve üretilen projelere, daha büyük hedeflere ulaşacak şekilde destek vermeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

YENİ FİKİRLERİN DOĞMASINA ZEMİN HAZIRLANIYOR

Proje yürütücü KTO Karatay Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Necati Vardar; “Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı” etkinliğinde, teknoloji ve yenilik odaklı projelerin geliştirilmesi ile küresel pazara açılması noktasında önemli bir platform sunulması, mevcut projelerin ticarileşmesinin yanında yeni fikirlerin doğmasına da zemin hazırlanması amaçlanıyor” ifadelerini kullandı

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.