Vergi tahsilat   oranı yüzde 91

Vergi tahsilat oranı yüzde 91

Konya Defterdarı Recep Bora, Konya’da vergi tahakkuku tahsilat gerçekleşme oranının 2023 yılında yüzde 91,5’e yükseldiğini ve bu oranla Konya’nın Türkiye’de 22. sıradan, 9. Sıraya yerleştiğini kaydetti

Konya Ticaret Odası’nın Eylül Ayı Meclis ve Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı, KTO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Konya Defterdarı Recep Bora konuk olarak katıldı. Konya iş âleminin temsilcileriyle bir araya gelen Bora, 1 Eylül 2024 tarihi itibariyle Konya Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı Vergi Daireleri ile Muhasebat ve Muhakemat birimlerinin Konya Deftardarlığı çatısı altında Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı tek tip teşkilat yapısına kavuştuğunu söyleyerek yeni yapılanma kapsamında oluşan birimler ve Deftardarlğın işleyişi hakkında bilgi verdi. Konya’daki vergi mükelleflerinin sayısını paylaşan Bora, Konya’da vergi tahakkuku tahsilat gerçekleşme oranının 2023 yılında yüzde 91,5’e yükseldiğini bu oranla Konya’nın Türkiye’de 22. sıradan, 9. sıraya geldiğini ifade ederek, bu başarının gerçekleşmesinde iş aleminin büyük katkısı olduğunu söyledi. Bora, 7524 Sayılı Kanun ile Yapılan Vergi Düzenlemeleri hakkında sunum yaparak Komite ve Meclis Üyelerinin sorularını cevapladı.

Bora’nın konuşmasının ardından Meclis ve Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı’na geçildi.

KADEMELİ FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “İş alemi olarak Konya Defterdarlığımızla uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz. Vergi politikalarında önceliğin kayıt dışılıkla ve kayıt dışılığın yol açtığı haksız rekabetle mücadele olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sayede, vergi sistemimiz daha şeffaf ve adil bir yapıya kavuşacaktır” dedi.

Konuşmasına, Dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri ve beklentileri değerlendiren sunumla devam eden Başkan Öztürk, iş aleminin gündeminde yer alan faiz indirimi konusuna değinerek “İç talebi canlandırabilecek bir faiz indirimi görebilmemiz için, öncelikle TL'ye olan güvenin kalıcı bir şekilde oluşmasına ve enflasyonun Türkiye ekonomisinin en azından düşük çift haneli seviyelere ulaşılmasına ihtiyaç duymaktayız. Merkez Bankası’ndan enflasyonu tekrardan körüklemeyecek şekilde kademeli olarak faiz indirimine gitmesini bekliyoruz” dedi.

BAŞARILI KOMİTELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konya Ticaret Odası’nın Müşterek Meslek Komiteleri ve Eylül ayı Meclis Toplantısı kapsamında Meslek Komiteleri Ödül Töreni programı gerçekleştirildi.

2022 yılı Aralık ayı ile 2024 yılı Ağustos ayı arasındaki 21 aylık dönemde, Komite faaliyetleri ve Oda üyelerine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında en başarılı komitelere ödülleri KTO Başkanı Selçuk Öztürk ve Meclis Başkanı Ahmet Arıcı tarafından takdim edildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.