Araç sahiplerine kötü haber! Yüzde 45 zam bekleniyor

Araç sahiplerine kötü haber! Yüzde 45 zam bekleniyor

Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşın otomobili ya da ticari aracı var. Artan maliyetlerden şikayet eden araç sahiplerine kötü haber verildi. Yüzde 45 zam bekleniyor.

Türkiye genelinde otomobil sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş var. Son yıllarda en ucuz ikinci el otomobilin fiyatı bile 200 bin liraya yükseldi. Tasarruf edemeyen vatandaş doğal olarak araç satın alırken zorlanıyor. Araç sahipleri ise artan girdi maliyetlerinden şikayetçi.

mtv-3.webp

ARAÇ SAHİBİ OLANLARIN MASRAFLARI BÖYLE SIRALANDI!

Araç sahibi olmak güzel ancak biraz masraflı. Hele Türkiye'de araç sahibiyseniz gider kalemleri daha da artıyor. Son yıllarda enflasyonun etkisiyle araç sahibi olmak külfetli bir hale geldi. En can yakıcı masraf akaryakıt fiyatları. Benzin ve motorinin litre fiyatı 45 liraya dayandı. Yani bir otomobilin aylık ortalama yakıt gideri 3 bin lirayı buluyor. Zorunlu Trafik Sigortası kestirenlerin canı yanıyor.

mtv-1.webp

Ortalama yıllık sigorta gideri 10-15 bin lira. Periyodik bakım maliyetleri ise 5 bin lirayı buluyor. Bunun dışında bir de Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) giderleri var. Otomobilin yaşına ve motor hacmine göre değişen bu miktar ortalama olarak yıllık 3-5 bin liraya kadar yükseldi. Tüm bu maliyetler dikkate alınınca otomobil sahibi olmanın yıllık maliyeti 30 bin lirayı buluyor.

mtv-2.jpg

MTV TAKSİTLERİNE DEV ZAM YOLDA!

Her yılın son aylarında gelecek zamlar konuşuluyor. Maaşlara gelecek zamların yanı sıra a'dan z'ye her şeye 2025 yılı itibariyle zam gelecek. Araç sahiplerinin en çok merak ettiği zam ise Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) zammı. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl'ün aktardığı verilere göre, Kasım ayında açıklanacak olan yeniden değerleme oranı yüzde 45 civarını bulabilir. Yeniden değerleme oranında Cumhurbaşkanı'nın yetkisini kullanmaması halinde ise 2025 yılında MTV ücretleri yüzde 45 oranında zamlanacak. Yani araç sahiplerinin korkulu rüyası olan MTV'ye yüzde 45 zam uygulanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum