Üniversite'nin zor sınavı

Üniversite'nin zor sınavı

Gelişim Koleji'ni mağlup ederek zirve yarışına devam eden Torku Selçuk Üniversitesi, bugün İstanbul deplasmanında galibiyet arayacak. Temsilcimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelecek

Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi'nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, 13. hafta karşılaşmasında bugün  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak. Cebeci Spor Salonu'nda oynanacak olan karşılaşma saat 15.00'de başlayacak. Mücadeleyi Elif Bektaş, Fatih Güler ve Ali Cihan Yıldırım hakem üçlüsü yönetecek. 22 punla ligin ikinci sırasında bulunan temsilcimiz 18 puanla 9. sırada bulunan İstanbul karşısında galip gelerek Maliye Milli Piyango karşısında ara verdiği gaelibiyet serine devam etmek istiyor.

Dün hazırlıklarını tamamlayarak İstanbul'a giden sarı-mavililerde önemli bir eksik bulunmuyor. Selçuk Üniversitesi Antrenörü Ajlan Kavasoğlu, Maliye yenilgisinin ardından Gelişim Koleji'ni mağlup ederek yeniden moral kazandıklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında alacakları galibiyetle zirve yarışına devam etmenin hesaplarını yaptıklarını ifade eden Kavasoğlu; “İstanbul Büyükşehir kaliteli bir ekip. Ligdeki konumu kimseyi aldatmasın. Rakibimiz kazanarak zirve yarışının içinde olmak istiyor. Bizde liderliği yeniden ele geçirmek istiyoruz. Bu açıdan bakıldığında her iki ekip içinde oldukça zorlu bir maç olacak. Biz kazanarak evimize moralli döneceğimize inanıyoruz” dedi.

Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nin 12. haftası yine birbirinden çekişmeli ve heyecanlı maçlara sahne olurken Maliye Milli Piyango üst üste sekizinci galibiyetine imza atarak liderliğini bu hafta da sürdürdü. Ankara temsilcisi deplasmanda karşılaştığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 97-75 mağlup etti. Zirvenin en yakın takipçisi Torku Selçuk Üniversitesi de haftayı galibiyetle kapadı. Konya ekibi sahasında karşılaştığı Gelişim Koleji’ni 67-62 yenerek 10. galibiyetini aldı.  12. haftanın öne çıkan oyuncularına baktığımızda Akhisar Belediyesi’nden Tyrone Nelson 26 sayı, 19 ribaund, 2 asist, 2 blok performansı ile takımı yenilmesine rağmen oldukça başarılı bir performans sergiledi.

Başkent Gençlik takımında da Kzell Ray Wesson 24 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 2 blok ile galibiyette önemli rol oynayan isimlerden. Trabzonspor’dan Rasim Başak 14 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 1 blok ve Torku Selçuk Üniversitesi’nden de Hadi Özdemir 13 sayı, 12 ribaund ile haftanın en etkili Türk oyuncuları olarak ön plana çıktılar. 12. haftada alınan sonuçlar şöyle: Pi Koleji-Vestel 70-83, Fibrabeton İstanbulspor-Final Gençlik 51-58, İzmir Büyükşehir Belediye-Maliye Milli Piyango 75-97, Torku Selçuk Üniversitesi-Gelişim Koleji 67-62, Akhisar Belediye-Başkent Gençlik 70-79, Mackolik.com Uşak Üniversitesi-Darüşşafaka 77-71, Yeşilgiresun Belediye-Bandırma Kırmızı 76-74, Best Balıkesir Basketbol-İstanbul Büyükşehir Belediye 66-70, Pertevniyal-Trabzonspor 66-75.

13. HAFTA HEYECANI BAŞLADI

Lig'in 13. haftası dün oynanan Final Gençlik-Pİ Koleji karşılaşması ile başladı. Lig'de bugün ise 6 karşılaşma oynanacak. Yarın oynanacak 2 müsabaka ile ligde 13. hafta sona erecek. Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde haftanın programı şu şekilde; Bugün: 15:00 İzmir Büyükşehir Belediye–Pertevniyal (Celal Atik Spor Salonu), 15:00 İstanbul Büyükşehir Belediye–Torku Selçuk Üniversitesi (Cebeci Spor Salonu), 15:00 Maliye Milli Piyango–Gelişim Koleji (Ankara Spor Salonu), 15:00 Vestel–Best Balıkesir Basketbol (Atatürk Spor Salonu), 16:00 Başkent Gençlik–Mackolik.com Uşak Üniversitesi (Narlıdere Güven Erkaya), 17:00 Trabzonspor–Yeşilgiresun Belediye (Hayri Gür Spor Salonu). Yarın: 13:30 Bandırma Kırmızı–Akhisar Belediye (Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu), 17:00 Darüşşafaka–Fibrabeton İstanbulspor (Ayhan Şahenk Spor Salonu).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.