Konya'ya bu yıl çok kar yağacak! Uzman isim tarih verdi

Konya'ya bu yıl çok kar yağacak! Uzman isim tarih verdi

Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl yeterli miktarda kar yağışı gerçekleşmedi. Öyle ki Konya kent merkezine neredeyse hiç kar yağmadı. Uzman isim bu yıl yoğun kar yağışı beklediğini dile getirdi.

Türkiye genelinde kuraklık etkisini göstermeye başladı. Konya'da geçtiğimiz yıl kış aylarında yeterli miktarda kar yağışı görülmedi. Yüksek kesimlerde bile bahar havası etkili oldu. Durum böyle olunca kent genelinde barajlar ve göllerde kuraklık etkisini göstermeye başladı.

kar-konya.webp

BARAJLARDA SU KALMADI! KAR LAZIM

Altınapa Barajı'nda su seviyesi son yılların en düşük miktarına geriledi. Konyalılar bu yıl kente kar yağıp yağmayacağını merak ediyordu. Uzman isim müjdeli haberi verdi.

konya-4.jpg

Kerem Ökten, kar yağışı için olumlu açıklamalarda bulundu. Ökten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu Kış'a La nina ile giriyoruz. Geçen seneki gibi değil. Merak etmeyin. Bu kış sağlam bir karlı sistemimiz var" dedi.

kar-2.jpg

KONYA'YA BU TARİHTE KAR YAĞACAK

Konya için ileri tarihli tahminleri paylaşan uzman isimler sevindirdi. Buna göre Konya kent merkezine ve ilçelerinde ocak ayı itibariyle kar yağacak. Kış mevsimi boyunca 4-5 kez yoğun kar yağışının etkili olabileceği söyleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.