Konyaspor’un yıldız adayıydı ikinci lige gitti

Konyaspor’un yıldız adayıydı ikinci lige gitti

Konyaspor alt yapısından yetişen ve yeşil-beyazlı camianın yıldız adayı olarak gördüğü Ahmet Karademir ikinci lig takımına kiralandı. Genç oyuncu sezon başı kampına çağırılmamıştı.

TFF 2.Lig takımlarından Isparta 32, Konyaspor’un kanat oyuncusu Ahmet Karademir’i sezon sonuna kadar kiralık olarak renklerine bağladığını resmen açıkladı.
Isparta ekibi, genç oyuncunun transferini “ Kulübümüz geçen sezon Karaman FK’da kiralık olarak forma giyen Konyaspor’un 20 yaşındaki kanat oyuncusu Ahmet Karademir ile 1 yıllığına kiralık olarak anlaşma sağlamıştır. kulübümüzü ve camiamıza hayırlı olsun” notu ile paylaştı.

ÇABUK PARLADI ÇABUK SÖNDÜ

Ahmet Karademir Konyaspor alt yapısında gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çekti. Milli takımların alt yaş kategorilerinde de forma giyen futbolcu 2020 yılında profesyonel sözleşmeye imza attı. Konyaspor taraftarı ondan çok şey bekliyordu ancak oyuncu profesyonel olduktan sonra bu başarılı performansını devam ettirmedi.
Ahmet Karademir, 10 Eylül 2020 tarihinde Konyaspor ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. Genç oyuncu yeşil-beyazlı forma ile İlk profesyonel maçına 26 Kasım 2020 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Konyaspor ile Manisa Futbol Kulübü arasında oynanan karşılaşmada çıktı. Genç futbolcu maçın 58. dakikasında oyuna dahil olarak ilk resmi maçını oynadı. Ahmet Karademir ilk Süper Lig maçına ise 5Aralık 2020 tarihinde çıktı. Genç futbolcu bu tarihte oynanan Erzurumspor maçının 87. dakikasında oyuna dahil olarak Süper Lige adım attı.

KONYASPOR TARİHİNE GEÇTİ

Ahmet, Karademir 16 yaş 8 ay 15 gün ile Konyaspor tarihinde gol atan en genç oyuncu olarak önemli bir yerde alıyor. Tarihler 17 Aralık 2020'yi gösterdiğinde Türkiye Kupasında iç sahada oynanan Altınordu maçında karşılaşmaya ilk 11'de başlamıştı. Karşılaşmanın 21.dakikasında ağları havalandıran Ahmet Konyaspor tarihinin en geç gol atan oyuncusu olmuştu. Ahmet daha sonra Konyaspor ile 6 maça daha çıktı.
FERHAT TÜRKOĞLU

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.