Üniversitede Yangın; Türkiye'nin En Hızlı Güneş Arabası Kullanılamaz Hale Geldi

Üniversitede Yangın; Türkiye'nin En Hızlı Güneş Arabası Kullanılamaz Hale Geldi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Mekanik Atölyesi'nde güneş ve elektrik enerjisiyle çalışan araçların tasarımının yapıldığı laboratuvarda yangın çıktı. Yangında öğrenciler tarafından tasarlanan, saatte 140 km hız...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Mekanik Atölyesi'nde güneş ve elektrik enerjisiyle çalışan araçların tasarımının yapıldığı laboratuvarda yangın çıktı. Yangında öğrenciler tarafından tasarlanan, saatte 140 km hız ile Türkiye’nin en hızlı güneş arabası olan ve TÜBİTAK Formula-G'de 2 birincilik kazanan SAGUAR-2 aracı kullanılamaz hale geldi.

Esentepe Kampüsü'nde güneş ve elektrik enerjili araçların tasarımlarının yapıldığı laboratuvarda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler prefabrik laboratuvarı kısa sürede sardı. Yangını fark eden öğrenciler, durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine kampüse çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiyeciler, alevleri kontrol altına almak için bir çok noktadan müdahale etti. Alevlerin laboratuvarın bitişiğindeki atölyeye ulaşmaması için büyük çaba gösterildi. Atölyenin kapalı olan kapısı uzun uğraşlar sonucu balyozla kırıldı.

Yangında tasarımı öğrenciler tarafından yapılan ve saatte 140 km hız ile Türkiye’nin en hızlı güneş arabası olan SAGUAR-2 kullanılamaz hale geldi.

'Evrim' isimli elektrikli araç ise yangından kurtarıldı. Araç, öğrenciler tarafından güvenli bir yere taşındı.

Yangın yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu söndürüldü.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da olay yerine gelerek bilgi aldı. Rektör Elmas, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere bir şey olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Elmas, "Bizim bildiğimiz içerde çalışırken yangının çıktığı. Çocuklara ve öğrencilerimize bir şey olmaması memnuniyet verici. Yapılan şeyleri tespit edip sonra yine çocuklarımıza desteğe devam edeceğiz. Burası bizim güneş arabası ve diğer enerji araçlarının öğrencilerimizin kullandığı bir mekan. Yangın tüpü varmış. Yetersiz kalmış. Kısa sürede eskiye dönecek bir durum. Her hangi bir öğrenciye bir şey olmaması bizim için sevindirici. Diğer kısımları biz telafi eder yaparız. Öğrencilerimiz yenisini hemen yaparlar. Bu araçları sürekli yeniliyorlar. Bu konularda pek sorun olmaz." diye konuştu.

Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

SAÜ'lü öğrencilerin tasarladığı SAGUAR aracı, Formula Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda iki yıl üst üste Türkiye birinciliğini kazanmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.