Üniversite'de Gözler Balıkesir'de

Üniversite'de Gözler Balıkesir'de

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde 9. hafta geride kalırken, zirveyi paylaşan Torku Selçuk Üniversitesi ile Darüşşafaka haftayı kayıpsız geçtiler.

Lider Torku Selçuk Üniversitesi; Pi Koleji’ni, takipçisi Darüşşafaka ise Pertevniyal’i yenerek ilk iki sıradaki yerlerini korumayı başardılar. Yeşilgiresun Belediyesi üst üste dördüncü maçından da galibiyetle ayrılarak çıkışını sürdürürken, Bandırma Kırmızı, güçlü rakibi Trabzonspor Basketbol karşısında kötü gidişe dur dedi ve arka arkaya kaybettiği 4 maçın ardından kendi seyircisi önünde kazanarak moral buldu.
Puan cetvelinde averajla ikinci sırada bulunan Darüşşafaka’da forma giyen Marcus Hall, Pertevniyal potasına bıraktığı 35 sayı, ile dokuzuncu haftanın en skorer ismi olurken, aynı takımdan Aleksandar Petrovic 15 sayı, 11 ribaund ile double double yaparak galibiyette önemli rol oynadı. Bandırma Kırmızı takımından Gilbert Brown 27 sayı, Yeşilgiresun Belediyesi’nden John Ofoegbu ise 26 sayı üreterek haftanın en skorer isimleri arasında yer aldılar. Öte yandan ligin dibine demir atan İzmir Büyükşehir Belediyespor bu hafta da galibiyet özlemini dindiremedi.

Torku Selçuk Üniversitesi Antrenörü Ajlan Kavasoğlu, bundan sonraki haftalarda daha üst seviyerlede, daha üst gruplara oynayan takımlarla zorlu maçlara zçıkacaklarını söyledi. Pi Koleji karşılaşmasının bu anlamda herkesin oynaması açısından önemli bir karşılaşma olduğunu ifade eden Kavasoğlu; “Skoru düşünmeden oyun içerisinde, rakip kim oursa olsun doğru işleri yapma uğraşı içirnde olduk. Sonucu önemsemeden yapmak istedğimiz şeyleri oyuna yansıtmaya çalıştık. Bizim için önemli olan oydu. Maçlarda az süre alan oyuncularımız için önemli bir sınav oldu” diye konuştu.
Mavi-beyazlı ekibin oyuncuları Burak Selen ve Oktay Yılmaz ise Pi koleji karşılaşması ile ilgili yaptıkları açıklamada güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Oyuncuların açıklamaları şöyle: Burnak Selen; “İyi mücadele ettik. Karşı takımda antrenörleri falan gitti moralleri de bozuktu. O nedenle çok direnemediler. Bizde iyi mücadele ettik kazandık. Liderliğimiz devam ediyor. İnşallah ligin sonuna kadar böyle devam edecek.” Oktay Yılmaz; “Rakip takım bir çok problemle çıktı karşımıza. Günü birlik geldiler bizim için kolay bir galibiyet oldu. Önümüzde Best Balıkesir maçı var. Oldukçazorli bir deplasman. Bu maçı kazanarak liderliğimizi devam etirmeyi düşünüyoruz. Geçtiğimiz seneden beri benim maç eksiğim vardı. Bu zamanla daha iyi olacaktır. Daha iyi bir performans ortaya koyacağıma inanıyorum.”

Ligin zorlu haftasını kayıpsız kapatan sarı-mavililer, 10. haftada Best Balıkesir ile daplasmanda karşı karşıya gelecek. Temsilcimizin zorlu deplasman maçı  1 Aralık Cumartesi günü oynanacak. Selçuk Üniversitesi'nde övnemli bir eksik bulunmuyor. 9. hafta sonuçları: Gelişim Koleji 75-90 İstanbulspor, Final Gençlik 85-92 Yeşilgiresun Belediye, Vestel 85-89 Akhisar Belediye, İstanbul  Büyükşehir Belediyesi 64-74 Mackolik.com Uşak Universitesi, Maliye Milli Piyango 72-61 Best Balıkesir Basketbol, Başkent Gençlik 85-81 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torku Selçuk Universitesi 86-54 Pİ Koleji. Ligin 9. hafta karşılaşmaları dün oynanan Bandırma Kırmızı-Trabzonspor Basketbol ve Darüşşafaka-Pertevniyal maçları ile sona erdi.

Ligin 10.hafta maçları ise 30 Kasım Cumartesi günü başlayacak. Sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi ise 1 Aralık Cumartesi günü Best Balıkesirspor ile karşı karşıya gelecek. Zorlu haftanın maçları ise şöyle: Pİ Koleji-Gelişim Koleji, Pertevniyal-Başkent Gençlik, İzmir  Büyükşehir Belediyesi-Bandırma Kırmızı, Best Balıkesir Basketbol-Torku Selçuk Universitesi, Trabzonspor Basketbol-Maliye Milli Piyango, İstanbulspor-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yeşilgiresun Belediye-Darüşşafaka, Akhisar Belediye-Final Gençlik, Mackolik.com Uşak Universitesi-Vestel.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.