Üniversite, Uşak maçına bileniyor

Üniversite, Uşak maçına bileniyor

Basketbol Erkekler 2. Liginde 6. hafta geride kalırken, temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi ilk yenilgisini Manisa deplasmanında Akhisar Belediye önünde aldı.

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde 6. hafta geride kalırken, temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi ilk yenilgisini Manisa deplasmanında Akhisar Belediye önünde aldı. Sarı-mavili temsilcimiz buna karşın liderliğini korumayı bildi. Puan cetvelindeki ilk üç takımın değişmediği altıncı haftada liderliğini averajla koruyan Torku Selçuk Üniversitesi’ni, Mackolik.com Uşak Üniversitesi ve Darüşşafaka takımları takip etti.

Oynanan maçlarda galip gelen takımların istatistiklerine bakıldığında lideri yendiği maçta Akhisar Belediyesi’nin yabancı oyuncusu Tyrone Nelson 21 sayı, 12 ribaund ile İstanbulspor’dan Azizcan Özdemir, 16 sayı, 14 ribaund ile Maliye Milli Piyango takımından ise Orbay Kaya 18 sayı, 10 ribaund ile double-double yapan isimler oldular.

Pertevniyal galibiyete taşıyan genç oyuncu Cedi Osman attığı 29 sayı ile dikkat çekerken, Yeşilgiresun Belediyesi’nin Gelişim Koleji’ni yendiği maçta Alex Gordon bulduğu 34 sayı ile hem galibiyetin mimarı hem de haftanın da en skorer ismi olmayı başardı. Haftanın diğer bir skoreri ise Bandırma Kırmızı potasına 31 sayı bırakan Darüşşafaka takımının oyuncusu Marcus Hall oldu. 4 oyuncunun çift haneli rakamlara çıkarak skora katkı verdiği Vestelspor’da 27 sayı atan Antabia Waller takımının deplasman galibiyetinde önemli rol oynadı.

Ligin 6. haftasında oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle: Başkent Gençlik 65-72 Maliye Milli Piyango,    İzmir  Büyükşehir Belediyespor 66-76 Vestel, Pertevniyal 90-71 İstanbul  Büyükşehir Belediyespor, Yeşilgiresun Belediye 82-64 Gelişim Koleji, Trabzonspor Basketbol 94-73 Final Gençlik, İstanbulspor 77-74 Pİ Koleji, Akhisar Belediye 78-68 Torku Selçuk Üniversitesi. Ligin 6. haftası dün oynanan Bandırma Kırmızı-Darüşşafaka ve Mackolik.com Uşak Üniversitesi-Best Balıkesir Basketbol maçları ile sona erdi.

Ligin 7. haftasında oynanacak olan maçlar ise şöyle: Gelişim Koleji-Akhisar Belediye, Final Gençlik-İzmir  Büyükşehir Belediyespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Yeşilgiresun Belediye, Vestel-Pertevniyal, Torku Selçuk Üniversitesi-Mackolik.com Uşak Üniversitesi, Başkent Gençlik-Bandırma Kırmızı, Best Balıkesir Basketbol-İstanbulspor, Maliye Milli Piyango-Pİ Koleji, Darüşşafaka-Trabzonspor Basketbol.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.