Üniversite Öğrencileri Kimse Yok Mu'ya Gönüllü Üyeliğe Koştu

Üniversite Öğrencileri Kimse Yok Mu'ya Gönüllü Üyeliğe Koştu

Kimse Yok Mu Derneği tarafından başlatılan "Gönüllü Üye" kampanyasına, Muğla'daki üniversite öğrencileri büyük ilgi gösteriyor. Muğla şubesi önünde uzun bir kuyruk oluşturan öğrenciler, gönüllü üyelik için başvuru yaptı.Kimse...

Kimse Yok Mu Derneği tarafından başlatılan "Gönüllü Üye" kampanyasına, Muğla'daki üniversite öğrencileri büyük ilgi gösteriyor. Muğla şubesi önünde uzun bir kuyruk oluşturan öğrenciler, gönüllü üyelik için başvuru yaptı.

Kimse Yok Mu Derneği, başı okşanmamış bir yetim kalmayana kadar, sağlıklı ve temiz içme suyuna ulaşamayan yoksullar kalmayana kadar, hayırseverleri gönüllü üye olmaya davet ediyor. Bu kapsamda başlatılan kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye genelinde 3 milyon gönüllü üyeye ulaşan derneğe, Muğla'da da vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde öğrenim gören 129 öğrenci, Kimse Yok Mu Derneği Muğla Şubesi'ne gelerek gönüllü üyelik için başvuru yaptı. Şube Müdürü Sertan Acar, gazetecilere yaptı açıklamada yıpratma faaliyetlerine rağmen vatandaşlardan destek görmeye devam ettiklerini söyledi. Üniversite öğrencilerinin kendilerine destek olmalarından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını anlatan Acar, "Buraya gelen üniversite öğrencileri, 'Türkiye'nin ve dünyanın 113 ülkesinde yaptığınız yardım faaliyetlerini destekliyoruz, onaylıyoruz.' dediler. Ben buradan, bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Şu an Türkiye genelinde gönüllü sayımız, bir ay içinde tam iki katına çıktı. Herkesi derneğimize gönüllü olmaya davet ediyoruz. İnternet adresimizden, telefon yoluyla veya şubelerimiz aracılığıyla derneğimize gönüllü olabilirler." dedi.

Üniversite öğrencisi Bayram Bilir ise Kimse Yok Mu Derneği'nin yaptığı faaliyetleri yakından takip ettiklerini ifade ederek, "Açtığı su kuyularıyla hayat kaynağı olduğunu, sağlık faaliyetleri ile dertlere dermen olduğunu ve binlerce yetime sahip çıktığını biliyoruz. Arkadaşlarımızla beraber geldik. Haksız bir şekilde, derneğin yardım toplaması ve yardım yapması engelleniyor. Dünyanın bu derneğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum." diye konuştu. Gönüllü üye Meryem Zor da Kimse Yok Mu Derneği'nin Türkiye genelinde ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde binlerce aileye destek olduğunu dile getirerek, "Hem maddi hem manevi olarak ihtiyaç sahibi insanlara destek veriyor. Şu an yapılan haksız müdahalelerin aslında derneğe değil, derneğin destek olduğu insanlara zarar verdiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği'nin 22.09.2014 tarih ve 2014/6812 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla izin almadan yardım toplayabilme hakkı elinden alınmıştı. Ayrıca SMS ile yardım toplama yetkisi de yürürlükten kaldırılmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.