Un, Suriye'ye İlk Gıda Yardımını Erbil'den Yolladı

Un, Suriye'ye İlk Gıda Yardımını Erbil'den Yolladı

Birleşik Milletler, Suriye'deki göçmenlere ilk gıda yardımını hava yoluyla Irak'ın Kuzeyinde bulunan Erbil şehrinden yolladı.

Birleşik Milletler, Suriye'deki göçmenlere ilk gıda yardımını hava yoluyla Irak'ın Kuzeyinde bulunan Erbil şehrinden yolladı. Dün başlayan yardımların aralıklı olarak devam edeceği bildirildi.

Komşu ülkelere sığınan Suriyelilere yardım eden UN, dün itibariyle ülke içinde diğer şehirlere göçenler için Erbil Uluslararası Havaalanı'ndan 300 ton yiyeceği Kamışlı Havalanı'na gönderdi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Dış ilişkiler Daire Başkan Yardımcısı Dindar Zebari, "Biz, Kürdistan Bölgesi olarak ilk günden beri bu sürecin içindeyiz. İster bölgemize sığınan Suriyeli vatandaşlara yönelik yaptığımız yardım ve destek olsun, ister yeni başlayan bu süreç için yaklaşık bir yıldır yapılan çalışmalarda olsun, biz hep varız." şeklinde konuştu.

Zebari, "Dün buradan ilk yardım uçağı 36 ton gıda malzemesi ile birlikte Kamışlı'ya ulaştı. Bu yardım devam edecektir. Dünya Gıda Programı, Mülteciler Yüksek Komiserliği, Birleşmiş Milletlere bağlı ajanslar, bu süreç boyunca 2 bin 3 yüz ton yardım göndermeyi planlıyor. İlk aşamada 300, ikinci aşamada 400 ton ve Ocak 2014 tarihinde de bu yardımların devamı gelecektir." bilgisini verdi.

Gönderilen yardımların, Suriye'de diğer bölgelere göre daha istikrarlı olan Haseka ve Kamışlı'ya ulaştırılacağı bildirildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.