Umreye yoğun ilgi var

Umreye yoğun ilgi var

Her yıl Konya'dan binlerce kişi kutsal topraklara gidiyor. Tur şirketleri kutsal topraklara gideceklere cazip imkanlar sunuyor. Ramazan organizasyonları ise devam ediyor

Her yıl yüzlerce Konyalı'yı kutsal topraklara götüren Zinnur Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Halil Motorcu, umre organizasyonları hakkında bilgi verdi. Yarı yıl tatilinde 450 kişiyi umreye götürdüklerini belirten Halil Motorcu, "Umre programlarımız hac dönemi dışında diğer bütün aylarda var. Her ay umreye turlarımız oluyor. Bu sene yarıyıl tatilinde 450 kişi umreye götürdük. Tatilde insanların yoğun talebi oluyor. Hem tatil yapmak hem de ibadet yapmak amacıyla insanlar umreye gidiyor" dedi.

Ramazan ayına özel programların hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade eden Motorcu, Ramazan'a özel hazırlıklarımız başladı. Ramazan'da 3 ayrı program düzenleyeceğiz. İlk programda  40 günlük tam Ramazan programı düzenlemeyi amaçlıyoruz. İkincisi ise son 10 günlük Medine olmak kaydı ile 32-34 günlük program ve son programımız yani üçüncü programımız ise son 10 gün kala Türkiye'den Medine'ye götürüyoruz. Orada geri kalan oruçlarını tutuyorlar. Bayramda Mekke'ye götürüyoruz. 10 günde Mekke'de kaldıktan sonra Umrecileri geri getiriyoruz. Şu anda Ramazan programlarımıza yoğun ilgi var. İnşallah Ramazan programımızda bu sayıyı geçeceğiz" şeklinde konuştu.

RAMAZAN'DA FİYATLAR ARTIYOR

Halil Motorcu, Zinnur Turizm olarak Suudi Arabistan'ın tüm olanaklarını bildiklerini söyledi. Motorcu, "Amca-yeğen şeklinde biz iki ortağız. Amcan 10 yıldır Mekke'de yaşıyor. Kutsal toprakların bütün imkanlarını ve olanaklarını biliyor. Ben Türkiye ayağını yönetiyorum. Mithat Motorcu ise Suudi Arabistan ayağını yönetiyor. Gönderdiğimiz kafilelerin başında mutlaka şirket sahiplerinden biri oluyor. Bizi diğer meslektaşlarımızdan farklı kılan bu. Amcam orada yaşadığı için Suudi Arabistan'a hakimiz. Tüm olanakları biliyoruz. 2014 yılında kurulmuş bir şirketiz. Geçen sene ilk yılımız olmasına rağmen 350 kişiyi Umre'ye götürdük. Bu sene bu sayıyı sadece sömestr tatilinde gönderdiğimiz kişi sayısı ile geçtik. Şu anda Umre'ye gönderdiğimiz kişi sayısı binli rakamları buldu. Bu sayının Ramazan'da iki katına çıkacağını umuyoruz. Ramazan'da Umre fiyatlar artıyor. Çünkü oteller ve hava yolları Ramazan'da farklı fiyat biçiyor. Fiyatlar 2-3 katına çıkabiliyor" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.