Ülkücülerden istifa çağrısı

Ülkücülerden istifa çağrısı

Konyada basın toplantısı düzenleyen Anadolu Ülkücüler Platformu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yönetimini istifaya davet etti.

Konya’da basın toplantısı düzenleyen Anadolu Ülkücüler Platformu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yönetimini istifaya davet etti.
Platform üyelerinin bir otelde düzenlediği basın toplantısında konuşan Anadolu Ülkücüler Platformu Başkanı Serdar Tütüncü, Türk milleti olarak her alanda birleşilmesi gerektiğini belirterek, "Türk milleti olarak sosyal, ekonomik ve siyasi alanlarda eğer milli değerlerimiz çerçevesinde birleşemezsek; her zaman, her durumda köleleşmeye ve yok olmaya mahkumuz demektir. Türk milliyetçiliği fikrini, hür ve demokratik bir ortamda, temeli insana saygı ve sevgi olan, insan şahsiyetini ön planda tutan bir anlayışla; MHP ve ülkücü camiamız yeniden canlandırılmalıdır” dedi.
Son 15 yılda, genel başkanlarının ve yönetim kadrolarının siyasi gafları sebebiyle, partilerinin her geçen gün kan kaybettiğini ileri süren Tütüncü, “Ona gönül veren ülküdaşlarımızın da bu durumun vahametinden dolayı gelecekle ilgili ümitleri zayıflamıştır. Bu olumsuz durum biran önce telafi edilerek, ülkücü camianın tükenmeye yüz tutmuş ümitlerinin yeniden yeşertilmesi en hassas beklentimizdir. Şunu ifade etmek isteriz ki; Anadolu Ülkücüleri olarak ayrılık değil; birlik ve beraberliğin tesisini sağlamak arzusunda olduğumuzu, bunun için de mevcut kadronun değişmesi gerektiğine dair inancımızı ısrarla belirtiyor; durumu ülkücü camianın vicdan ve takdirine havale ediyoruz” şeklinde konuştu.
Platform Sözcüsü M.Ali Kaymakçıoğlu da, 1999 seçimlerinden sonra Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin birçok yanlışa düştüğünü iddia ederek, “1999’dan günümüze kadar ardı arkası gelmeyen, partimize ve daha önemlisi Türk-İslam davamıza büyük zarar veren bu hatalar zincirini yüce Türk Milleti’ne ve Türk-İslam ülküsüne gönül vermiş değerli dava arkadaşlarımıza şikayet ediyoruz ve artık yeter diyoruz. Devlet Bahçeli ve ekibini partideki görevlerinden derhal istifa etmeye ve Kasım 2012 ayında yapılması muhtemel olağan kongrede artık görev almamaya çağırıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum