Uganda'da Her Gün Bin Yetime İftar Yemeği Veriliyor

Uganda'da Her Gün Bin Yetime İftar Yemeği Veriliyor

“Bu Ramazan rahmet şemsiyenizi paylaşmanın bereketiyle doldurun” sloganıyla 2014 Ramazan kampanyasına başlayan Kimse Yok Mu Derneği, Uganda'da her gün bin yetime iftar yemeği veriyor. HEDEF RAMAZAN SONUNA KADAR 30 BİN YETİM"Siz de sofranızda...

“Bu Ramazan rahmet şemsiyenizi paylaşmanın bereketiyle doldurun” sloganıyla 2014 Ramazan kampanyasına başlayan Kimse Yok Mu Derneği, Uganda'da her gün bin yetime iftar yemeği veriyor.

HEDEF RAMAZAN SONUNA KADAR 30 BİN YETİM

"Siz de sofranızda bir yetime iftar yer açın" sloganıyla çalışmalara başladıklarını ifade eden Kimse Yok Mu Yurtdışı Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım, "Uganda'da her gün bin yetimi iftar soframıza buyur ediyoruz. Ramazan sonuna kadar sadece Uganda'da 30 bin yetimi soframıza buyur etmek istiyoruz." dedi. Ayrıca ülkede ihtiyaç sahibi bin aileye Ramazan kumanyası dağıtıldığını belirten Yıldırım, "46 ülkede yetimlere Ramazan coşkusunu ulaştırmak için çalışıyoruz. İnanıyoruz ki Ramazan paylaştıkça güzelleşiyor. Bizlere destek veren gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Uganda, Somali, Etiyopya, Venezuela demeden dünyanın dört bir yanında yetimlerin ellerinden tuttukları için gönüllülerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

KİMSE YOK MU'YA SOMALİ'DEN TEŞEKKÜR

46 ülkede yetimlere Ramazan bereketini paylaşan Kimse Yok Mu gönüllüleri, Somali'de 180 yetim öğrenciye Ramazan kumanyası dağıttı. Dağıtıma Somali Diyanet Bakan Yardımcısı Mohamed Ali Dahir ve Hodan Bölgesi Kabile Reisi Mohamoud Aden Abdirisak da katıldı.

Kimse Yok Mu'nun Somali'deki yetim çocukların yanında olduğunu söyleyen Hodan Bölgesi Kabile Reisi Mohamoud Aden Abdirisak, "Burada yetim öğrencilerin imkanları çok kısıtlı. Ramazan ayında onların yüzünü güldürdüğünüz için teşekkür ederiz. Yetimlerimize getirdikleri yardımlar için Kimse Yok Mu'ya Somali'den teşekkürler." dedi.

Kimse Yok Mu gönüllüleri Somali'de yetimleri hiç unutmuyor diyen Somali Diyanet Başkan Yardımcısı Mohamed Ali Dahir ise "Kimse Yok Mu buradaki büyük kuraklıktan beri yardımlarını sürekli ulaştırıyor. Ramazan'ın bereketini Somali'de paylaştığınız için çok teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

5 KITA, 110 ÜLKEDE RAMAZAN COŞKUSU

Kimse Yok Mu, bu yıl 5 kıtada 110 ülkede ve tüm Türkiye'de Ramazan coşkusunu yaşatacak. Kimse Yok Mu gönüllüleri bu Ramazan da 400 bin ihtiyaç sahibine Ramazan kumanyası, 2 milyon 500 bin kişiye sıcak yemek ve başta yetim çocuklar olmak üzere 50 bin kişiye bayramlık hediye etmeyi hedefliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.