'Ufuk Turu'nun İlk Konuğu Serindağ, Öğrencilere Başarının Sırrını Anlattı

'Ufuk Turu'nun İlk Konuğu Serindağ, Öğrencilere Başarının Sırrını Anlattı

Özel Burç Üçgül Anadolu-Fen ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri tarafından başlatılan ‘Ufuk Turu’ etkinlerinin ilk konuğu Adana’nın ilk vakıf üniversitesi olan Kanuni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Serindağ oldu. Serindağ, okulun...

Özel Burç Üçgül Anadolu-Fen ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri tarafından başlatılan ‘Ufuk Turu’ etkinlerinin ilk konuğu Adana’nın ilk vakıf üniversitesi olan Kanuni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Serindağ oldu. Serindağ, okulun toplantı salonunda gerçekleştirilen söyleşide, öğrencilere meslek seçimi ve üniversite sınavına hazırlanma konusunda başarıya giden yolu anlattı.

Üniversite mezunu 3 kızının çalışma yöntemi hakkında bilgi veren Serindağ, öğrencilere başkaları ile değil kendileri ile rekabet etmeleri gerektiğini söyledi. Bu arada bir öğrenciyi en iyi öğretmeninin tanıyacağını vurgulayan Prof. Dr. Osman Serindağ, “Öğretmenlerimizin tavsiyesine uyulması gerekiyor. Ayrıca üniversitede meslek belirlemede önemli olan popüler meslekler değil. En güzel yaptığınız mesleği tercih etmeniz önemlidir. Bunun için öğrencilerin önce kendilerini çok iyi tanımaları, zayıf ve iyi yönlerini, nelere ilgi duyup duymadıklarını, en iyi yapacakları şeyin ne olduğuna karar vermesi gerekiyor.”dedi.

‘YAPILAN BASKILAR DİKKATE ALINMAMALI’

İnsanın ömrü boyunca beraber olacağı mesleği sevmesi gerektiğinin altını çizen Serindağ, “Çevredeki tecrübeli kişilerin tavsiye ettiği meslekler düşünülebilir. Ancak baskı şeklinde sunulan görüşler ise asla dikkate alınmaması gerekiyor. İnsan mesleğini sevmesi ve zamanla da ona renk katması gerekiyor. Ayrıca sosyal hayattan kopmadan; öğrencilerin telefon, internet ve televizyona ayırdığı zamanı kendilerine ayırarak bir çalışma sürdürmesi daha verimli olacaktır.” şeklinde konuştu.

Serindağ, programda öğrencilerin merak ettiği konulardaki sorularına da cevap verdi. Daha sonra Okul Başkanı Nedime Coşkun, Serindağ’a teşekkür ederek, bir çok konuda kendilerini aydınlattığı için de çiçek takdim etti. Okul Müdürü Mustafa Gürhan ise tecrübelerini paylaşan ve tavsiyelerini öğrencilere aktaran Serindağ’a teşekkür ederek, düzenlenen söyleşinin öğrencileri açısından çok yararlı geçtiğini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.