Uçaklar Vuruyor; Işid İle Pkk/ypg Sokak Aralarında Savaşıyor

Uçaklar Vuruyor; Işid İle Pkk/ypg Sokak Aralarında Savaşıyor

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar Sınırı'nın karşısında bulunan Kobani kentinde IŞİD ile PKK/YPG arasındaki çatışmalar kent merkezine bağlı sokak aralarında tüm şiddeti ile devam ediyor.    PKK/PYD...

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar Sınırı'nın karşısında bulunan Kobani kentinde IŞİD ile PKK/YPG arasındaki çatışmalar kent merkezine bağlı sokak aralarında tüm şiddeti ile devam ediyor.

    PKK/PYD kontrolündeki Kobani kentini ele geçirmek için yaklaşık 24 günü aşkın bir süredir ağır silahlarla saldırın IŞİD militanlarının, ilerleyişlerini ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından uçaklarla vurularak engellendiği görüldü. Uçakların bombardımanın ardından IŞİD'e ait olduğu belirtilen hedeflerden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor.

    Hava saldırısına rağmen IŞİD ile YPG güçleri arasındaki sokak çatışmalarının Güney batı ve Suruç-Kobani sınır kapısı civarında şiddetlendi. Kobani'nin güney batısında 2 katlı yüksek bir binaya ele geçiren IŞİD’in, Meştenur, Kaniya Kurda tepelerinden sonra üçüncü bayraklarını bu binaya diktikleri görüldü.

    KOBANİ’DE ÇATIŞMADA ÖLEN PKK/YPG’LİLER SURUÇ’TA DEFNEDİLDİ

    Öte yandan Suruç-Kobani sınır kapısından Suruç’a geçiş yapan Suriyeli Kürt mülteciler dışında kimseye geçişlere askeri güvenlik gerekçesiyle izin verilmezken, ambulanslar Kobani'deki çatışmalarda ölen ve yaralanan PKK/YPG'lileri Suruç Devlet Hastanesi'ne aralıksız taşımaya devam ediyor. Dün Kobani’de IŞİD’le girdikleri çatışmada hayatlarını kaybeden 9 PKK/YPG’li, BDP’li sempatizanlar tarafından Suruç Devlet Hastanesi morgundan alınarak Suruç-Ziyaret köy yolu üzerinde bulunan mezarlıkta toprağa verildi. Ayrıca ilçede fırıncı ve eczacılar dışında esnaf bugün kepenk kapatmak zorunda bırakıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.