Türkiye'ye gelecek gurbetçiler dikkat! Başvuru yapan hızlı güzergahı kullanabilecek

Türkiye'ye gelecek gurbetçiler dikkat! Başvuru yapan hızlı güzergahı kullanabilecek

Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya, Danimarka ve Fransa gibi ülkelerde milyonlarca gurbetçi yaşıyor. Türkiye'ye arabayla gelecek gurbetçilere önemli uyarı yapıldı. Başvuru yapanların hızlı güzergahı kullanabileceği belirtildi.

Avrupa ülkelerinde milyonlarca Türk yaşıyor. En çok gurbetçinin yaşadığı ülkeler Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya, Danimarka ve Fransa şeklinde sıralanabilir. Yaz tatiline kısa süre kala tatil planları yapılmaya başlandı. Gurbetçiler ekonomik yöntemlerle ülkelerine gelmek istiyor. En çok araçla seyahat tercih ediliyor. Buna en büyük etken ise uçak bileti fiyatlarına gelen zamlar ve bagaj haklarındaki kısıtlama.

gurbet-1.webp

BUNU YAPAN SIRA BEKLEMEYECEK

Araçla Türkiye'ye gelecek gurbetçilere önemli bir uyarı yapıldı. Başvuru yapanların çok daha hızlı şekilde Türkiye'ye gelebileceği aktarıldı. Bu kapsamda Taşıt Ön Beyan Uygulaması sayesinde, gümrük kapılarındaki işlemler daha hızlı ve akıcı bir şekilde ilerleyecek. Gurbetçiler daha az bekleyecek.

gurbet-3.jpg

TAŞIT ÖN BEYAN UYGULAMASININ TÜM DETAYLARI AÇIKLANDI

Tatile çıkmadan aracınızı kayıt yaptırmak için şu işlemleri uygulamanız gerekiyor:

Ticaret Bakanlığının “www.ggm.ticaret.gov.tr” web sayfasında yer alan “E-İşlemler” menüsünden veya “e-Devlet Kapısı” üzerinden “Taşıt Ön Beyan Uygulaması” sekmesine girin.
Size ve taşıtınıza ait bilgileri uygulama aracılığıyla doldurun. (ad, soyad, pasaport/kimlik no., doğum tarihi, adres, kişi ve taşıt ülkesi, sigorta poliçe no., plaka no., şase no., marka, model, cins)
Uygulamaya girdiğiniz bilgiler sistemlere otomatik olarak aktarılıyor.
Bu uygulamaya, cep telefonunuzdan, tabletinizden ya da bilgisayarınızdan giriş yapabilirsiniz.
Taşıt Ön Beyan uygulamasından yapılan kayıtla, Türkiye’ye vardığınızda sınır kapısındaki gümrük işlemlerinizin daha kısa sürede ve beklemeden yapılması mümkün olacaktır.

Yukarıda yazılı olan maddeleri eksiksiz şekilde tamamlayan gurbetçiler çok daha hızlı şekilde gümrük kapılarından geçiş yapabilecek.

Kaynak:Haber Merkezi