MEVKA desteği için başvurular başladı

MEVKA desteği için başvurular başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda TR-52 Konya-Karaman Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı, destek için başvuru başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda TR-52 Konya-Karaman Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı, (MEVKA) TR 52 Konya-Karaman Bölgesi’nde imalat sanayinde kurumsal, dijital ve yeşil dönüşümün sağlanması, yatırım ve istihdamı kolaylaştıran sürdürülebilir bir üretim ortamının oluşturulması amacıyla 2024 Yılı İmalat Sanayinde Dönüşüm Teknik Destek Programı ilan etti.

20 MİLYON LİRA AYRILDI

Konya-Karaman Bölgesi’ndeki imalatçı işletmeler, kooperatifler ile bu kurum ve kuruluşlarla ilgili faaliyet gösteren odalar ve derneklere yönelik olarak, imalat sanayiinde kurumsal dönüşümün sağlanması ve imalat sanayiinde ikiz (yeşil ve dijital) dönüşümün sağlanması olmak üzere iki ayrı öncelikte ilan edilen çağrı programının bütçesi ise 20 milyon TL olarak belirlendi.

Kurum olarak ilan ettikleri çağrı programı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, “Ajans olarak bizler bir yandan bölgemizde yer alan KOBİ’lere, kamu kurum ve kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak uyguladığımız mali destek programları ile paydaşlarımızın ulusal ve uluslararası rekabette daha güçlü olmalarını hedeflerken bir yandan da teknik destek mekanizmalarımız ile paydaşlarımızın yatırım, istihdam ve ihracat gibi konularda alacakları kararlara ışık tutmaya çalışıyoruz. Ajansımız tarafından ilan edilen 2024 Yılı İmalat Sanayinde Dönüşüm Teknik Destek Programı ile de bölgemizde yer alan paydaşlarımızın kurumsal ve dijital dönüşüm süreçlerine katkı sunmayı amaçladık. İki ayrı öncelikte ilan ettiğimiz çağrı programımızın ilk önceliği olan Kurumsal Dönüşümün Sağlanması başlığında; kurumsal yönetim danışmanlığı, izin, kalite ve sertifikasyon belgeleri ile ilgili başvuru süreçlerinin başlatılarak edinimlerinin kolaylaştırılması, yatırıma yönelik tam fizibilitelerin hazırlanması ile daha önce ihracat yapmamış olan imalatçı firmaların ihracat koçluğu faaliyetlerine yönelik uygun başvurular değerlendirilecektir. Kurumsal yapılanma, organizasyon yapısı ve iş tanımları, süreç tanımlama ve yönetimi, kurumsal performans yönetimi, yetkinlik bazlı bireysel performans yönetimi, oryantasyon ve işbaşı eğitim süreçleri, iç denetim ve otokontrol sistemi, kurum stratejik planı, konfigürasyon yönetimi vb. faaliyetler bu kapsamda destek kapsamına alınacaktır” dedi.

BAŞVURULAR YIL SONUNA KADAR SÜRECEK

Program için 20 milyon TL kaynak ayrıldığını dile getiren Bostancı, “Yıl sonuna kadar başvurular alınacak olup, ayrıntılı bilgi ve başvuru belgelerine Ajansımızın www.mevka.org.tr internet sitesinden ulaşılabilmektedir. Ajans olarak, hazırladığımız raporlar, mali ve teknik destek programlarımız, danışmanlık hizmetlerimiz, işbirlikleri ve saha çalışmalarımız ile paydaşlarımızın üretim, yatırım, planlama, istihdam ve ihracat gibi ihtiyaç duydukları her alanda destek olmaya devam edeceğimizi ve bölgemizde yer alan paydaşlarımızdan proje başvuruları beklediğimizi özellikle ifade ederek, çağrı programımızın bölgemiz ve paydaşlarımız adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.