Dolar bu tarihte 41 lirayı görecek! Tahmin güvenilir kuruma ait

Dolar bu tarihte 41 lirayı görecek! Tahmin güvenilir kuruma ait

Türkiye ekonomisi için dolar kurunun düşük seyri çok önemli. Güvenilir kurumun son tahminlerine göre dolar bu tarihte 41 lirayı görecek.

Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar'daki yükseliş devam ettikçe a'dan z'ye birçok ürüne zam geliyor. Vatandaş bu süreçte alım gücünün düşmesinden şikayetçi. Merkez Bankası düzenli olarak ileriye dönük dolar kuru tahminlerini paylaşıyor. Yapılan son tahminlere göre dolar kurunun önümüzdeki yıl hangi seviyeye ulaşacağı belli oldu.

dolar-2.jpg

DOLAR/TL BEKLENTİSİ 41 LİRA

Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, bir önceki ankette 37,75 olan 2024 yıl sonu dolar/TL beklentisi temmuz anketinde 37,37 oldu. Haziran anketinde 41,41 olan 12 ay sonrası dolar kuru beklentisi ise temmuz anketinde 41,52 olarak gerçekleşti.

dolar-1.jpg

FAİZ BEKLENTİSİ GERİLEDİ

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 50,77 iken bu anket döneminde yüzde 50,30 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi temmuz anketinde de yüzde 50,00 oldu.

ENFLASYON BEKLENTİSİ AZALDI

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi haziran anketinde yüzde 43,52 iken temmuz anketinde yüzde 42,95 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 31,79 iken, bu anket döneminde yüzde 30,02 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 20,33 ve yüzde 19,32 olarak gerçekleşti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum