'Türkiye'nın dış politikası tutarlı değil'

'Türkiye'nın dış politikası tutarlı değil'

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener Konya'ya gelerek parti il binasında sohbet toplantısı düzenleyecek

Bir dizi ziyaretlerde de bulunacak olan Şener, Konya'da faaliyet gösteren yerel, bölgesel ve ulusal medya çalışanları ile istişare toplantısı yapacak.

Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in Konya programı hakkında bilgi veren Türkiye Partisi İl Başkanı Ahmet Tamer, güncel meselelere de değindi. Son bir yılda Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da adına Arap baharı denilen ancak küresel güçlerin ve bu güçlerin merkezindeki İsrail'in kontrolünde önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Ahmet Tamer, "Doğal zenginlikleri ile stratejik açıdan önemli olan bu bölgede son derece önemli gelişmeler olurken, son bir yılda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ülke adına ne yapmıştır? Sayın Başbakan önce Libya'ya gitti, Kaddafi'nin elinden İnsan Hakları Ödülü aldı. Birkaç ay sonra Kaddafi'yi diktatör ve halkına zulmeden bir lider olarak kamuoyuna takdim etti. Sonra NATO Libya'ya saldıramaz, buna müsaade etmeyiz dedi. 3 gün sonra NATO'nun Libya'ya saldırısına onay verdi. İsrail'i koruma adına ülkemize füze kalkanı sistemi kurulmasına onay verirken, 'düğme bizde olacak' dedi. 3 gün sonra düğmeyi yani füze kalkanının kontrolünü NATO'ya verdi. Cumhuriyet tarihinde ilk defa başka bir ülkeyle yani Suriye'yle orta Bakanlar Kurulu toplantısı yaptı. Birkaç ay sonra kardeşim dediği ve öve öve bitiremediği Esad'ı halkına zulmeden bir diktatör ilan etti ve kardeşini, kardeş ülke Suriye'yi arkadan vurdu" diye konuştu.

Başbakan'ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika konusundaki değişken ve tutarsız politikaları böyleyken, Ortadoğu'da menfaatine uygun olmayan bir durum olduğunda taş üstünde taş bırakmayan İsrail'in sessiz kaldığına da dikkat çeken Ahmet Tamer, "En tehlikeli olan durum, İsrail'in sesinin çıkmıyor olmasıdır. Demek İsrail'in çıkarlarına uygun bir politika izleniyor ki İsrail sessiz kalıyor. Sayın Başbakan'ın bu kadar kısa sürede dış politikada 180 derecelik dönüşünün sebebinin ne olduğunu Türkiye Partisi olarak merak ediyoruz. Soruyoruz, Başbakan birileri sizi tehdit etti mi? Yoksa wikileaks belgelerinde iddia edildiği gibi İsviçre bankalarındaki 8 ayrı hesap sizin mi?" dedi.

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.