Türkiye'de İlk E-fatura Hizmetini Türkkep Verecek

Türkiye'de İlk E-fatura Hizmetini Türkkep Verecek

Türkiye'nin Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Operatörü olan TÜRKKEP'in Genel Müdürü Yüksel Samast, uluslararası arenada e-fatura mükellefi müşterilerine söz konusu hizmeti Türkiye'de ilk kez vermeye başlayacaklarını açıkladı.

Türkiye'nin Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Operatörü olan TÜRKKEP'in Genel Müdürü Yüksel Samast, uluslararası arenada e-fatura mükellefi müşterilerine söz konusu hizmeti Türkiye'de ilk kez vermeye başlayacaklarını açıkladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından oluşturulan ve süreçleri kısaltacak ve verimliliği artıracak olan ve 05.03.2010 tarihli Resmi Gazete ile yayınlanan 397 sıra no’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getirilen Elektronik Fatura(e-fatura) uygulaması süreci başladı. 421 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile zorunlu olarak belirlenmiş kurumlar 1 Eylül 2013’e Gelir İdaresi Başkanlığı’na başvuruda bulunmak zorunda. Bu başvuru sadece, mükellefin planladığı e-fatura geçiş yöntemini içerecek. Mükellefler, bu başvuru sonrasında 31 Aralık 2013 tarihine kadar hangi özel entegratör ile çalışacaklarını da bildirmek zorunda.

KEP Hizmet Sağlayıcısı TÜRKKEP, başvuru süreçlerinde müşterilerine her türlü danışmanlık hizmeti de verecek.
Elektronik dönüşümün önümüzdeki süreçte en önemli parçalarından biri de saklama yani e-arşiv olacağını belirten TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, yaptığı yazılı açıklamada, "Çünkü yasal geçerli iletişim ile giden-gelen belgeleri ve yine çok önemli olan e-faturaları saklama yükümlülüğünü en güvenli ve en fazla mekan tasarrufu sağlayacak şekilde yapabilmek kurumlara kazanç sağlayacaktır. Ayrıca konuyla ilgili 06.08.2013 tarihinde GİB tarafından yayınlanan e-arşiv uygulaması ile ilgili yeni tebliğ taslağı da konunun önemine dikkat çekmektedir. Sadece TÜRKKEP tüm e-fatura ve KEP hizmetlerini verirken, e-arşiv ve e-defter konusunda yerine getirilmesi zorunlu standartlara haizdir ve yasal geçerli tek e-arşiv hizmetini verebilen kurumdur." ifadelerini kullandı.

TÜRKKEP E-FATURA SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?

E-fatura Hizmet Sağlayıcısı TÜRKKEP, anlaşma yaptığı mükellefler için güvenli kullanıcı hesapları açarak yönetir ve bu mükelleflerin faturalarını Başkanlık sistemi üzerinden alıcıya yönlendirir. Mesajların iletimini Elektronik Fatura Veri Aktarım Protokolü (EF-VAP)’ne uygun olarak yapar. E-faturaya geçen mükelleflerin sağlayacağı kolaylıklar şöyle:

• Fatura maliyetini 10’da 1’e düşürecek,
• Basılı fatura için ortalama 7-8 güne ihtiyaç duyarken e-faturayı 30 saniyede hazırlayacak,
• Kağıt fatura kullanımı sırasında harcanan işgücünü 6’da 1’e düşürecek,
• Hem faturalarını arşivlemek için yer ayırmaktan, saklama zorluklarından ve masraflarından kurtulacak hem de faturalarını uzun yıllar güvenle saklayacak,
• Müşteriler ile kurum arasındaki olası uyuşmazlıkları azaltacak; yanlış bilgiyi daha kolay ve daha az maliyetle düzeltebilecek,
• E-fatura sayesinde süreçlerini kısaltıp nakit akışını hızlandıracak,
• Kağıt kullanımının azalması nedeniyle ağaç kaybının azalmasını sağlayarak etkin çevreci bir yaklaşım sergileyecek ve ülkemizin doğal kaynaklarına katkıda bulunacak.

Türkiye’ye yayılmış olan 100’ün üzerinde bayisi ve yaygın hizmet ağı ile müşteriler 7 gün 24 saat 444 8 537 numaralı Müşteri Destek Hattı’ndan ya da www.turkkep.com.tr adresinden canlı destek alabiliyor.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.