Türk futbolunda devrim!

Türk futbolunda devrim!

Gelecek sezon Süper Lig maçlarında da 6 hakem uygulaması başlayabilir!

 MHK Başkanı Zekeriya Alp ve FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır Türkiye'de düzenlenecek 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Esma Sultan Yalısı'nda yapılan maskot tanıtımından önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Alp, şu anda Avrupa kupalarında ve Serie A'da 6 hakemin görev yaptığını hatırlatarak, "UEFA, bu uygulama içinde bizim de olmamızı talep ediyor. Federasyon başkanımız önümüzdeki yıl 6 hakem uygulamasının bizde de olmasını istiyor. Böyle bir çalışma içerisindeyiz. Önümüzdeki sezon maçlar 6 hakemle oynanabilir. UEFA bizden çok memnun. Başarılı çalışmalarımızdan dolayı bizi kutladılar. Yarın İsviçre'de yapılacak geniş kapsamlı toplantıda UEFA, Türkiye'yi örnek gösterecek. Bu, ülkemiz için çok önemli bir durum" dedi.
 
Zekeriya Alp, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın son dönemde gösterdiği başarılı performansını ise şu şekilde değerlendirdi:"Cüneyt Çakır, arkadaşlarıyla birlikte başarıdan başarıya koşuyor. Ülkemizde düzenlenecek 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası da hakemlerimiz için büyük tecrübe olacak."
 
ÇAKIR:"FIFA DÜNYA KULÜPLER KUPASI'NDA GÖREV ALMAK ÇOK BÜYÜK SORUMLULUK"
Cüneyt Çakır Türkiye'yi ve Avrupa kıtasını FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda temsil edecek olmasının çok büyük sorumluluk taşıdığını belirtti. Çakır, Japonya'da 6-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını aktararak, "Yardımcı hakem arkadaşlarımla bu sorumluluğun bilincindeyiz. Hem fiziksel hem de taktiksel olarak orada en iyisini yapacağız" dedi.
 
Çakır ayrıca 2014 Dünya Kupası'nda A Milli Takım'la birlikte yer almak istediklerini vurgulayan Cüneyt Çakır, 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nın da Türk hakemleri için çok önemli olduğunu kaydetti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.