Türk Eğitim-sen'den Memur Sen'e Karikatürlü Gönderme

Türk Eğitim-sen'den Memur Sen'e Karikatürlü Gönderme

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, memur maaşlarının her geçen gün eridiğini söyledi. Sendika binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ek zam talebiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Özata, gazetecilere açıklamalarda...

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, memur maaşlarının her geçen gün eridiğini söyledi. Sendika binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ek zam talebiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Özata, gazetecilere açıklamalarda bulundu. 2,6 milyon kamu görevlisi ve 1,9 milyon emeklinin çileli geçim mücadelesinin ekonomik savaşa dönüştüğünü ileri sürdü. Memurların 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödediğini belirten Özata, "İktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkûm edildiler. 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüzüstü bıraktı. Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 günde, iki toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı. Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı; memurlar kaderine terk edildi." dedi.

Bütçede memurlara ayrılan kaynağın 2,97 milyar TL'sinin hükümete peşkeş çekildiğini ve masada bırakıldığını iddia eden Özata, şunları söyledi: "Maaşlara yansıyan 123 TL'lik net artış, tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışıldı. Halbuki 123 liralık zam aslında toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin ilk teklifi olan yüzde 3+3 maaş zammından bile daha düşük bir zam demekti. 123 TL en düşük memur maaşına yüzde 6,6, ortalama memur maaşına yüzde 5,2 artış anlamına geliyor. Ayrıca enflasyon farkı unutuldu; ek ders ücretleri, nöbet ücretleri, ek ödemeler, aile yardımı, çocuk parası, özel hizmet tazminatı, fazla mesai ücretleri de artmadı. Hal böyle olunca memur maaşları hükümetin ilk teklifinin bile altında kaldı, memurların aylık zararı ortalama 200 lirayı aştı. Ne yazık ki bu eziyet 2014 yılıyla da sınırlı değil. 2015 için de yüzde 3+3 zam kabul edildi. Bütün bu yaşananlara rağmen toplu ihanete imza atan konfederasyon, hâlâ durumdan son derece memnun. Allah için çıkıp bir açıklama dahi yapamıyor. Memur maaşı eridi diyemiyor, hâlâ elindeki ihanet hançeriyle memuru sırtından vurmak için gün sayıyor."

Mürsel Özata, malum konfederasyonun, "Tarihi toplu sözleşme imzaladık" dediğinde inanmadıklarını dile getirerek, "Meğer doğruymuş. Tarih böyle bir rezalet, böyle bir ihanet görmedi. Tarihte hiçbir sendika, işverenin teklifinden daha düşük zam istemedi. Bunun adına ne sarı sendikacılık ne de memuriyet sendikacılığı denir. Bunun adı olsa olsa memnuniyet sendikacılığı, bu sendikanın adı da Memnun-Sen olur." ifadelerini kullandı.

Eriyen maaşların telafisi için yüzde 12 ek zam talep ettiklerini vurgulayan Özata, "Tüm kamu görevlilerinin ekonomik sorununu çözecek bir çalışma yapılması iktidar için bir mecburiyettir, görevdir. Cumhurbaşkanlığı'nın bütçesi iki katına çıkarılıp yüzde 100 zam yapılabiliyorsa, milletvekili maaşlarına tam bin lira zam yapıyorsunuz, PKK'yla terör pazarlığı yapılabiliyorsa, Apo'yla ihanet pazarlığı yapılabiliyorsa, IŞİD'le rehine pazarlığı yapılabiliyorsa, PYD'yle yardım pazarlığı yapılabiliyorsa pekâlâ memurla da maaş pazarlığı yapılabilir." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Özata, gösterdiği bir karikatürü hükümetle masaya oturan Memur-Sen'e benzeterek göndermede bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.