Türk Diyanet Vakıf-sen Van Şubesi’nden ‘diyanet İşleri Başkanlığına Yapılan Eleştirilere’ Tepki

Türk Diyanet Vakıf-sen Van Şubesi’nden ‘diyanet İşleri Başkanlığına Yapılan Eleştirilere’ Tepki

Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şubesi Başkanı Ferit Önür, son zamanlarda kimi çevrelerce Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapılan eleştirilerle ilgili bir açıklama yaptı.Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Diy...

Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şubesi Başkanı Ferit Önür, son zamanlarda kimi çevrelerce Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapılan eleştirilerle ilgili bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, “Ülkemizde İslam Dininin Temsilciliği görevini üstlenen Başkanlığımızın 92. kuruluşunun yıldönümünde ne yazık ki hak etmediği eleştirilerin odağı haline getirilmek istenmesine Türk Diyanet Vakıf-Sen ailesi olarak karşı olduğumuzu ve her daim başkanlığımızın yanında yer aldığımızı ve yıpratılmaya yönelik yapılan saldırıları esefle kınadığımızı kamuoyuna bildirmeyi bir vazife telakki ederiz. İllegal yapıların ve ülkemizin gelişimini istemeyenlerin kendilerine hedef olarak seçtiği Başkanlığımızın 92. yıldönümünü tebrik eder, başta hak olarak gönderilen Dini Mubin İslam için ve bütün mukaddesatlarımızın muhafazası için güzel hizmetlerde buluşabilmeyi niyaz ederiz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye Cumhuriyeti Devletinde İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürüttüğünü ifade eden Önür, “Din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere Şeriye ve Evkaf Vekâletinin yerine 3 Mart 1924 tarihinde kurulmuştur.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde din hizmetleri ve vakıf hizmetleri yanında adliye ve eğitim hizmetlerini yürüten kuruluş, Tanzimat’tan sonra, adliye ve maarif hizmetlerinin kurulmasıyla bazı yetki alanlarını kaybederek sadece dini konularda halkımızı aydınlatma görevine getirilmiştir.

Her ülkenin, kendi gelenek ve kültürlerinden gelen özelliklere göre şekil alan din hizmetleri, Ülkemizde, Osmanlı İmparatorluğunda olduğu gibi, kamu hizmeti anlayışı içerisinde idare ve sevk edilen bir kurum konumuna kavuşmuştur” şeklinde konuştu.

Önür, “Dikkat edildiğinde, Başkanlığımızın kuruluşu, din hizmetlerinin aksamaması adına, ülkemizde meydana gelen son derece olağanüstü hallerin yaşandığı bir döneme denk gelmektedir.

Başkanlığımız, toplumumuzun İslam dinini öğreneceği en güvenilir kaynaklar olan Kur’an ve Sünnet ışığının aydınlanmasında bir fener misali toplumun her bireyinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) tebliğ ettiği İslam çizgisini anlamasında önemli bir rol üstlenmiştir.

Genel idare içerisinde yer alan ve bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak, milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinen, özel kanunda gösterilen görevleri yerine getiren Başkanlığımız, İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları çerçevesinde gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışında birçok işi yürüterek, din konusunda toplumu aydınlatmış ve ibadet yerlerini yönetmiştir.

Her ne kadar başkanlığın ihtiyaç duyduğu kadrolar ve personellerinin yıllardır mağdur durumda bulunduğu özlük hakları istenilen boyuta ulaşmamış olsa bile, merkez teşkilatı, taşra ve yurt dışı teşkilatından oluşan Diyanet İşleri Başkanlığı, bünyesinde barındırdığı personelini çağımızın gerektirdiği seviyeye taşıyabilmek adına hizmet içi eğitimlerine tabi tutarak hazır hale getirmeye çalışmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.