Türk Barones, Yılın Soylusu Seçildi

Türk Barones, Yılın Soylusu Seçildi

Kıbrıs asıllı ve Lordlar Kamarası’ndaki tek Türk kökenli Barones Meral Hüssein-Ece, 'Yılın Soylusu' seçildi.

Kıbrıs asıllı ve Lordlar Kamarası’ndaki tek Türk kökenli Barones Meral Hüssein-Ece, 'Yılın Soylusu' seçildi.

Kamu Yaşamındaki Kadınlar Ödül'ü, bu sene 11 dalda verildi. Yılın en soylusu “Peer of the Year” ödülüne, Britanya Parlamentosunu’nen üst kanadı Lordlar Kamarası’nın ilk ve tek Türk asıllı üyesi, Kıbrıs Baroness Meral Hüssein-Ece layık görüldü.

Türk Barones, ödülünü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, bir Türk kadını olarak böyle anlamlı bir ödüle layık görülmekten 'onur ve şeref' duyduğunu belirterek, “Benim geldiğim pozisyon ve bu ödülün, kendi toplumumuza etnik azınlıktaki kadınlarımıza örnek olmasını ve onları teşvik etmesini diliyorum. Ayrıca kadınlarımızın kamu görevlerinde daha fazla aktif rol alması konusunda onlara ilham getirmesini temenni ediyorum. Kadınların kamu hayatıyla daha fazla ilgilenmeleri, toplumumuza büyük değişiklikler getirecektir. Kadınların kamu sektörüne daha fazla katılması ve ilgilenmesi konusundaki kampanya ve çalışmalarımı ve onların liderlikleri konusundaki faaliyetlerimi sürdürmeye devam edeceğim.” diye konuştu.

“Kadın hakları şampiyonları” dalında ise kızların eğitim hakkını savunurken Taliban tarafından vurulduktan sonra İngiltere’de tedavi gören ve öğretimine şimdi İngiltere’de devam eden Afganistanlı Malala Yousafzai layık görüldü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.