Turgut Özal, Doğum Gününde Anıldı

Turgut Özal, Doğum Gününde Anıldı

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 87. yaş gününde anıt mezardaki kabri başında anıldı. Törene katılan oğlu Ahmet Özal, “Türkiye’nin özellikle bugünkü durumunda onu hatırlamasında fayda var.” dedi. Topkapı’daki anıt mezarda düzenlenen...

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 87. yaş gününde anıt mezardaki kabri başında anıldı. Törene katılan oğlu Ahmet Özal, “Türkiye’nin özellikle bugünkü durumunda onu hatırlamasında fayda var.” dedi.

Topkapı’daki anıt mezarda düzenlenen törene; Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, aile bireyleri ve sevenleri katıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Özal için dua edildi.

Törende konuşan Ahmet Özal, “Bugün rahmetli babamın doğum günü. 17 Nisan ölüm yıl dönümü, o gün devlet törenleri var. Biraz daha kalabalık olmaya başladı son zamanlarda. Bugün rahmetli için yaptığımıza ‘halk günü’ diyorum. Kendisini hatırlamak, özellikle Türkiye’nin bugünkü durumunda onun hatırlanmasında fayda görüyorum. İnşallah insanlar bugünleri hatırlarlar. Geleceğe dönük olarak da problemlerin çözümünde onun gibi insanların olmasını hepimiz istiyoruz. Onun için de özellikle genç nesillerin onu tanımasını önemsiyorum. Buraya gelen, onu unutmayan bütün dostlarıma çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.