Tunceli'den Erzincan'a Getirilen Köpekler Kısırlaştırılıyor

Tunceli'den Erzincan'a Getirilen Köpekler Kısırlaştırılıyor

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Erzincan’a getirilen 36 dişili-erkekli köpek Erzincan Belediyesi'ne ait havyan barınağında kısırlaştırılıyor. 15 tanesi dişi, 10 tanesi erkek ve 11 tanesi de yavru olan köpeklerden, 25 erkek ve dişi köpeğin...

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Erzincan’a getirilen 36 dişili-erkekli köpek Erzincan Belediyesi'ne ait havyan barınağında kısırlaştırılıyor. 15 tanesi dişi, 10 tanesi erkek ve 11 tanesi de yavru olan köpeklerden, 25 erkek ve dişi köpeğin uzman personel tarafından kısırlaştırma işlemi yapılırken, 11 tane yavru köpeğe ise aşıları yapıldı. Tedavileri tamamlanacak olan köpekler tekrar Pülümür Belediyesi'ne teslim edilecek.

Pülümür ilçesinde çöp arabasına konulan köpeklerin preslendikten sonra ormanlık alana ya da itlaf edilebileceği iddiaları sosyal medyayı karıştırmıştı. Pülümür Belediyesi'ne ait araca konularak Erzincan’a getirilen 36 adet köpeklerin hayvan barınağında kısırlaştırma işlemi ve tedavilerine başlanıldı. 15’i erkek, 10 tanesi dişi olan köpekler kısırlaştırılırken, 11 adet yavru köpeğin ise bakım ve aşıları yapıldı.

Köpekleri teslim alan Erzincan Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Güler Öztürk yaptığı açıklamada; “Köpekler Pülümür Belediyesinden çöp arabasına konulup bize geldi. Şuanda köpeklerde her hangi bir yaralanma, ölüm olayı yoktur. İnternette olduğu gibi öyle bir şey yok. Şuan sağlıklı, şimdi ameliyat oldu. 10-15 tanesi ameliyat oldu. Pazartesine kadar da bitireceğiz. Pazartesi düzelip, antibiyotikleri yapılıp, Pülümür Belediyesine geri göndereceğiz. Pülümür’den arayan hayvan sever arkadaşlara göre ya imhaya gidiyordu, ya da ormana atılacaktı. Hayvan severler bu arabayı görünce bunlar bize haber verdi. Hayvan Hakları Federasyonuyla irtibata geçtiler. Ondan sonra kaçırdılar arabayı. Kaçırınca geldi bizin Erzincan hududunda bizim emniyetimiz yakaladı ve o zaman bunları nereye götürüyorsunuz denilince hayvan barınağına götürüyoruz dediler ve bize getirdiler. Anneler kısırlaştırıldı ve yavruların aşıları yapılacak. Pazartesi biz bunları geri göndereceğiz.” şeklinde ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.