TÜMOSAN paraları faize

TÜMOSAN paraları faize

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, ülkenin 1 yılda bin 250 adet TÜMOSAN fabrikası kuracak kadar parayı faize verdiğini ifade ederek, "Faiz sistemine artık halkı da ortak ettiler.

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, ülkenin 1 yılda bin 250 adet TÜMOSAN fabrikası kuracak kadar parayı faize verdiğini ifade ederek, "Faiz sistemine artık halkı da ortak ettiler. Faiz bitmeden, refah sağlanamaz" dedi

 

12 BİN 500 TÜMOSAN’lık faiz ödendi

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Saadet Partisi Konya İl Binası’nda konuşan Mustafa Özkafa, Türkiye’nin diğer ülkelerden ayrı bir ülke olduğunu söyledi. Mustafa Özkafa, “Bizim ülkemiz yeraltı ve yer üstü kaynakları, jeopolitik konumu ile adeta dünyanın kalbi denecek bir yerdedir. Yine bizim ülkemiz en genç nüfusa sahip olması ile başka bir avantajı taşımaktadır. Bu topraklar bize atalarımızdan emanettir. Bu imkanlar doğrultusunda insanımız dünyada söz sahibi olacağımız günün heyecanıyla yaşıyorlar. Biz Saadet Partisi olarak 40 yılı aşkın bir süredir dünyaya hakimlik sözlerini, yaşanabilir bir Türkiye ideallerini söyledik ve uyguladık. Biz lisede iken ve üniversitede iken bu fikirler sadece Saadet Partisi’nde var idi. Dün gazetelerde Suriye ile ilgili bazı insanlık örneği sözler gördüm. Biz bu yazılanları 40 yılı aşkın bir süredir söylüyoruz” dedi. İnsanlarda önce yaşanabilir bir Türkiye davasının olması gerektiğini vurgulayan Özkafa, “Bugün 200 ülke birleşerek bir mazlumun menfaatini düşünen bir karar verse Amerika, Rusya, Çin gibi ülkeler çıkarlarına ters düştüğü zaman bu kararı veto edebiliyorlar. Böyle bir düzen olmaz. Yaşanabilir bir Türkiye yeni bir dünya düzeni kurulması lazım” diye konuştu. Yaşanabilir bir Türkiye için şuurlu bir nesle ihtiyaç olduğunu belirten Özkafa, “Maddi ve manevi imkanlar ile şuurlu bir nesil ile yaşanabilir Türkiye kurulur. Bu imkanlarımız ile milli bir ekonomiye sahip olmalıyız” ifadelerini kullandı. Ülkenin maddi ve manevi olarak kötüye gittiğini ifade eden Mustafa Özkafa, “Türkiye’de şu anda gelinen durum 3 aşamada değerlendirilebilir. 1. olarak ahlaki değerler tahrip edilmektedir. Bu 1 haftada, 1 ayda olmaz 30 yılda 50 yılda olur. Şu an da üniversitelilere ve televizyonlara baktığımızda aşırı giden bir yabancılaşma görülüyor. En basiti Mevlana diyarı Konya’mızda Mevlana’nın çevresindeki iş yerlerinde bile genel olarak yabancı isim kullanılıyor. 2. unsur ise milli birliğimizin tehdit altında olmasıdır. 3. olanı ise ekonominin dışa bağımlılığın her geçen gün artmasıdır. Bunlara dur demenin vakti gelmiştir” diye konuştu.

VERİLEN VAATLER UNUTULDU

Seçimden bu yana 8 ay geçtiğini ama verilen vaatlerin gündeme getirilmediğini belirten Mustafa Özkafa, “Şu an meclisteki partiler seçim öncesi hazineden aldıkları trilyonlar sayesinde, şarkılar, türküler, resimler ile reklam vererek vaatlerde bulundular. Fakat bunlar sadece vaat olarak kaldı” dedi. Anayasa çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Özkafa, “Tahminime göre meclis bu yıl içinde bu anayasayı yapamaz. Anayasalar yaşanabilir Türkiye, yeni bir Türkiye için yapılmalıdır. Şu anda AKP iktidarında böyle idealleri görmüyoruz. Bunlar daha memura emekliye verilecek olan zammı vaktinde vermiyorlar. Örneğin 1,5 yıl önce memura toplu sözleşme hakkı verildi. Fakat 1,5 yıl geçti hala memura ve emekliye ek ödeme yok. İş milletvekili emekli maaşlarına gelince bir gecede 2 misli artırarak 7 bin TL’ye kadar çıkarıyorlar. 700 lira emekli maaşı alan bir emekli vatandaşın yüzde 5’lik yani 35 TL’lik zammını 1,5 yıldır veremiyorlar. Senin maaşın 1,5 yıl erteleniyor sen nasıl oy veriyorsun bunlara hala” diye konuştu.

Konya’nın köylerindeki insanların maddi olarak zor durumda olduğunu belirten Özkafa, “İmkanı olan arkadaşlar Konya’nın 30-40 kilometre uzaklığındaki köylere bir gitsinler. Köylülerimiz zor durumda. Köylüler kaldırdığı üründen çok fazla para kazandıkları için mi bu kadar zor sefil durumdalar. Buğday 10 yıldır 50 kuruş fakat mazot ve benzine ise zam üstüne zam geldi. Böyle giderse çiftçiyi tamamen bitirecekler. Vatandaşlarımız diziler ile uyutulduğu için bu sıkıntıları görmüyorlar” ifadelerini kullandı.

10 YILDA 12 BİN 500 TÜMOSAN DEĞERİ KADAR FAİZ ÖDENDİ

Faiz rakamların her geçen gün arttığını söyleyen Mustafa Özkafa, “Ödediğimiz faiz hesaplarını Konya üzerinden değerlendirecek olursak. 1 yılda bin 250 TÜMOSAN değerinde faiz ödüyoruz. 10 yıldır süren AKP iktidarı döneminde 10 yılda 12 bin 500 adet TÜMOSAN değerinde faiz ödedik. 12 bin 500 TÜMOSAN’ın faizinin 400’ünü Konya ödüyor. Milli Görüş iktidarı olsaydı Konya’ya 400 adet TÜMOSAN büyüklüğünde eser yapılmış olurdu. Biz niye ödüyoruz bu faizi. Bunlar boş belgeler değil hepsi resmi belgelerden alınmış hesaplardır” değerlendirmesini yaptı. Faiz sistemine halkı da ortak ettiklerini ifade eden Özkafa, “Biz 15 yıl belediyecilik yaptık tek kuruş kredi alıp faiz ödemedik. Fakat şimdi adam ev alacak 75 bin TL’ye fakat 150 bin TL ödüyor. Biz çevre yolunun kenarına İstiklal Konutları’nı yaptık. O dönemde 4 bin liraya satıldı. Şimdinin parası ile 22 bin TL yapıyor. Şimdi bu paraya ev alınabiliyor mu bir düşünün” ifadelerini kullandı. Dış ticaret açığının artmasına da değinen Mustafa Özkafa, “79 yılda Türkiye 243 milyar dolar dış ticaret açığı vermiş. Son 10 yılda ise bu ülke 500 milyar dolar dış ticaret açığı verdi.  Vatandaşlarımız oy imkanını iyi kullanın. Şu anda çatısı altında bulunduğumuz Saadet Partisi 1 yılda çalışanlar ve emeklilere yüzde 100 zam yapmış bir partidir” dedi. Bütün Müslüman ülkelerin kaos altında olduğunu ifade eden Mustafa Özkafa, Türkiye’nin Amerika ile müttefik olduğunu Amerika ne derse Türkiye’nin onu yaptığını söyledi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.