"Trafik Kazalarından En Fazla Ölümler 15-29 Yaş Grubunda Oluyor"

"Trafik Kazalarından En Fazla Ölümler 15-29 Yaş Grubunda Oluyor"

Trafik kazalarında en fazla ölümlerin 15-29 yaş grubunda olduğu belirtildi. İkinci yaş grubunun ise 5-14 arasında olduğu kaydedildi. Üçüncü derece ölümlerin 30-44 yaş arası olduğu kaydedildi. Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) 2013 yılı trafik...

Trafik kazalarında en fazla ölümlerin 15-29 yaş grubunda olduğu belirtildi. İkinci yaş grubunun ise 5-14 arasında olduğu kaydedildi. Üçüncü derece ölümlerin 30-44 yaş arası olduğu kaydedildi. Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) 2013 yılı trafik kazalarıyla ilgili ölüm raporunda 1,2 milyon insanın kazaya bağlı hayatını kaybettiği bildirildi. DSÖ, ölümlerin, yüzde 40'nın 15-29 yaş grubunda olduğunu açıkladı.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü, okul servisi denetimleri ile ilgili Muzaffer Şule Büyük Kız Meslek Lisesi konferansa salonunda servis şoförleriyle toplantı yaptı. Toplantıda trafikte uyulması gereken kurallarla ilgili trafik polisleri ve jandarma trafik ekipleri tarafından bilgilendirme yapıldı. Ülkede yıllık 4 bin 400 kişinin trafik kazasında hayatını kaybettiği bildirildi. Toplantıda meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili bilgilendirme yapan Manavgat ilçe Jandarma Komutanlığı trafikten sorumlu Kıdemli Jandarma Başçavuş İlter Karabıyık, trafik kazalarında en fazla ölüm yaş grubunun 15-29 yaş grubu olduğunu, bu yaş grubununda bir ülkenin gençliğinin temsil ettiğini söyledi.

Ülkede her yıl 4 bin 400 kişinin trafik kazasında hayatını kaybettiğini belirten Karabıyık, "Ülkemizin teröre verdiği can kaybı 35 bin 526. Ülkemizde son 10 yıl içinde trafik kazalarında verdiği toplam can kaybı 42 bin 721. En fazla can kaybımızda 15-29 yaş grubunda oluyor. Bu yaş grubu ülkemizin yetişmekte olan insan gücü demek." diye konuştu.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Kaya'da okul servisi denetimlerini sıkı tuttuklarını, şoförlerin giyiminden kuşamına, araç temizliğinden konuşmasına kadar her halleriyle öğrencilere örnek olması gerektiğini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.