Torunlar'a Verilen Takipsizlik Kararının Kaldırılması İstendi

Torunlar'a Verilen Takipsizlik Kararının Kaldırılması İstendi

Mecidiyeköy’deki 10 işçinin öldüğü asansör kazasıyla ilgili Torunlar GYO’nun sahipleri hakkında verilen takipsizlik kararının kaldırılması istendi. Olaya ilişkin soruşturma kapsamında Torunlar GYO sahibi Aziz Torun, Mehmet Torun ve Yunus...

Mecidiyeköy’deki 10 işçinin öldüğü asansör kazasıyla ilgili Torunlar GYO’nun sahipleri hakkında verilen takipsizlik kararının kaldırılması istendi.

Olaya ilişkin soruşturma kapsamında Torunlar GYO sahibi Aziz Torun, Mehmet Torun ve Yunus Emre Torun hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Kazada ölenlerden Hıdır Ali Genç’in babası, avukatı aracılığıyla bu kararın kaldırılması talebinde bulundu. İstanbul Adalet Sarayı’na gelen avukatlar, sulh ceza hakimliğine gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi.

Genç ailesinin avukatı Yıldız İmrek, dilekçesinde, Aziz Torun, Mehmet Torun ve Yunus Emre Torun’un da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karara itiraz etti. Takipsizlik kararının anayasa ve AİHS’ne aykırı olduğu belirtilen dilekçede şüpheli olarak gösterilen isimler hakkında dava açılması istendi.

Avukatlar adliye önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Erkan Ünüvar, “Suçun gerçekleştiği yer olan Torunlar Center projesi kapsamındaki gökdelen inşaatı haklarında takipsizlik kararı verilen şüphelilerin sorumluluğundadır. Her ne kadar taşeronlaşma düzeninin bir sonucu olarak sorumluluk çeşitli taşeron firmalar arasında dağıtılmış olsa da esasen müvekkilimiz ve yaşamını kaybeden işçiler, Torunlar GYO-Torun Yapı-Torunlar Gıda Proje Ortaklığı’na bağlı olarak çalışan işçilerdir.” dedi.

Şüphelilerin inşaat firmasının asıl sahipleri olarak inşaatın işçi sağlığı ve iş güvenliği koşullarına uygun olarak yürütülmesinden doğrudan sorumlu olduklarını belirten Ünüvar, “Çünkü işveren iş koşullarını ve çalıştırdığı kişileri denetlemekle yükümlüdür.” ifadelerini kullandı.

Takipsizlik kararının yasalara, anayasaya, AİHS’ye aykırı olduğunu belirten Ünüvar, bu kararın kaldırılarak şüpheliler hakkında dava açılmasını istedi.

Kazanın yaşandığı inşaatta asansör operatörü olarak çalıştığını belirten işçi Ercan Kulagöz de, “Yunus Emre Torun kendisinin oraya geldiğini, asansörü kullandığını açıkladı. Ama böyle bir durum söz konusu değildir. Her geldiğinde asansörler bozuktu. Merdivenleri kullanarak çıkıp indi. Oradaki olumsuz durumların hepsinin farkında ve proje müdürüne de sormuştu. ‘Bu asansörler neden bozuk, gerekli önlem alınmıyor mu, tamir yapılmıyor mu?’ diye proje müdürümüze bizzat sordu.” iddiasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.