Torna tezgahından patronluğa

Torna tezgahından patronluğa

Yaklaşık 40 yıl önce küçük bir atölyede oto tamirciliği yaparak çalışma hayatına atılan Konyalı iş adamı Mustafa Ceylan (57), azmi sayesinde bugün dünyanın 30'a yakın ülkesine ürünlerini gönderen bir fabrikanın sahibi oldu.

Konya Eski Garaj'daki 15 metrekarelik bir dükkanda kardeşiyle birlikte iş hayatına atılan Mustafa Ceylan, 6 yıl boyunca kamyon ve traktör gibi araçların her türlü mekanik aksamını tamir ederek ekmek parası kazanmaya çalıştı.
Ardından biriktirdiği bir miktar parayla atölyesini daha da genişleten Ceylan, edindiği tecrübe ve bilgi birikimi sayesinde çeşitli markalardaki araçların yedek parçasını imal etmeye başladı.
Aradan geçen zaman içinde üretim çeşitliliğini ve miktarını artıran, üretim yaptığı fabrika alanını büyüten Mustafa Ceylan, iş makineleri, baraj kapakları ve köprü gibi yerlerde kullanılan hidrolik silindir ile dingil ve dorse makasları üretimine başladı.
Üretimini 2005 yılından bu yana Konya 3. Organize Sanayi Bölgesindeki 53 bin metre karelik fabrikada devam ettiren Ceylan Hidrolik Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ceylan yaptığı açıklamada, 100 işçinin çalıştığı fabrikalarında üretilen mamullerin dünyanın dört bir yanına ihraç edildiğini belirtti.
BU YIL 12 MİLYON DOLARLIK İHRACAT HEDEFLİYORLAR
Geçen yıl başta İran, Suriye, Yunanistan, Fransa olmak üzere 30'a yakın ülkeye 7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Ceylan, bu yıl ihracatlarını 12 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.
Ceylan, son olarak Kazakistan'da bir firma için 35 metre uzunluğunda 25 metre eninde bir yüzer platformun hidrolik ve mekanik aksamını yapmaya başladıklarını vurgulayarak, ''Biz yaklaşık 600 ton ağırlığında olacak ve 600 ton taşıma kapasitesi olacak bu yüzer platformun hidrolik ve mekanik aksamını yapıyoruz. Platform, üzerinde taşıyacağı iş makineleri ile deniz ortası veya kenarında inşa edilecek yapılarda kullanılabiliyor. Kazakistan'daki şirket de bu platformu, liman yapımında kullanacak. Son aşamaya geldik, önümüzdeki ay üretimi tamamlayıp Kazakistan'a göndereceğin'' diye konuştu.
Oto tamiri yaptığı atölyeyi milyonlarca dolarlık ihracat yapan bir şirkete çevirmenin altında çalışma azminin yattığını vurgulayan Ceylan, şunları kaydetti:
''40 yıllık süreç içinde çok inişli çıkışlı dönemlerimiz oldu. Ama azim ve çabalarım sayesinde hepsinin üstesinden geldim. Yeri geldi dolmuşa verecek paramın olmadığı günleri de yaşadım. Yeri geldi krizler nedeniyle işçilerimin parasını ödemekte zorlandığım zamanlar da oldu. Ama milyonlarca dolarlık ihracat yaptığımız bir fabrikanın sahibiyim. Bu fabrika çok yoğun bir emeğin ürünü. 100 milyon dolar verseler yine satmam, hiçbir şeye değişmem.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.