Türkiye'deki meşhur çiftlik konkordato ilan etti! Et ve süt üretiminde liderdi

Türkiye'deki meşhur çiftlik konkordato ilan etti! Et ve süt üretiminde liderdi

Türkiye'de hayvancılığın geldiği noktayı özetleyen bir gelişme yaşandı. Ülkenin en meşhur et ve süt çiftliklerinden birisi konkordato ilan etti.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat devam ediyor. Özellikle tarım ve hayvancılık gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor. Son yıllarda artan girdi maliyetlerine bağlı olarak birçok üretici sektörden çekilmek zorunda kaldı.

ift-3.webp

2004 YILINDA İSTANBUL'DA KURULMUŞ

Dev hayvan çiftlikleri boş kaldı. İnekler kesime gitti. Kötü gidişatı özetleyen bir gelişme daha yaşandı. Türkiye'nin en büyük et ve süt üretim çiftliklerinden birisi konkordato ilan etti. 2004 yılında İstanbul Kemerburgaz'da kurulan tesisin 850 büyükbaş, 550 küçükbaş hayvan kapasitesi var.

iftlik-2322.webp

100 MİLYON LİRA SERMAYESİ VAR

Günlük taze et ve süt satışı yapan firma ekonomik zorluklara dayanamadı. 100 milyon lira sermayeli Sütçü Yusuf Çiftliği resmen konkordato ilan etti. Sütçü Yusuf Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi hakkında 3 ay konkordato geçici mühlet kararı verildi. 6 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olan kararı İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi duyurdu.

Kaynak:Haber Merkezi