Selçuklu'da hizmet kalitesi artıyor

Selçuklu'da hizmet kalitesi artıyor

Selçuklu İlçe Sağlık Müdürlüğü değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi.

Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Faik Serdar Aydın tarafından yapılan sunum ile başlayan değerlendirme toplantısında ilçede sunulan sağlık hizmetleri veriler eşliğinde ele alındı. Konya’nın tüm ilçelerinde olduğu gibi Selçuklu ilçesinde de birinci basamak sağlık hizmeti sunan sağlık tesislerinin hızla yenilendiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Vatandaşlarımızın çok daha modern şartlarda sağlık hizmeti alması, mesai arkadaşlarımızın konforlu çalışma ortamlarında hizmet sunması hedefimize Selçuklu ilçemizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ulaşmış durumdayız. Son 5 yıl içerisinde sadece Selçuklu ’da 15 yeni aile sağlığı merkezini Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerimizin desteği ile yenilemeyi başardık. İnşaat aşamasında olan ve devam eden yatırımlarımızın da tamamlanmasıyla birlikte Selçuklu ilçemizde hizmet sunan 1. basamak sağlık tesislerimizin neredeyse tamamına yakını yenilenmiş olacaktır” dedi. Ekonomik ömrünü doldurmuş, fiziki şartları Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun olmayan sağlık tesislerinin yenilenmesinin hizmet sunumu açısından önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Koç, “Modern binalar yapılmadan verimli çalışma ortamı sağlayabilmek mümkün değil. Ancak, sadece binaları yenilemekle başarıya ulaşılamayacağının da farkındayız. Böylesine konforlu çalışma ortamları oluşturamasak, yeni binalarımızda sunulan sağlık hizmet çeşitliliği yelpazesini geliştiremesek ne aile sağlığı merkezlerinde ne de sağlıklı hayat merkezlerinde bu sayılara ulaşmamız mümkün olmazdı” şeklinde konuştu.

KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ, NESLİMİZ İÇİN ÖNEMLİ’

Koruyucu sağlık hizmetlerinin eksiksiz bir şekilde sunulmasının, özellikle tarama ve aşılama programlarının sağlıklı bir şekilde devam etmesinin ülkemizin geleceği açısından önem arz ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Selçuklu, şehrimizin en büyük ilçesi. Bu ilçemizin verileri ilimizin genel verilerini de doğrudan etkiliyor. Selçuklu ‘da genç nüfus diğer ilçelerimize oranla çok daha fazla. Bu nedenle sizlerin koruyucu sağlık hizmetlerini sunmadaki gayretiniz ve çabanız gelecek nesillerimiz açısından da büyük önem arz ediyor” diyerek tüm çalışanlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Değerlendirme toplantısının ardından Prof. Dr. Koç, hizmet başkanları ile birlikte 66 nolu Kampüs ASM ile 80 ve 81 nolu aile sağlığı merkezlerinde incelemeler yaparak, görev başında olan sağlık çalışanları ile fikir alışverişinde bulundu. Prof. Dr. Koç, fiziki şartları yetersiz durumda olan bu 3 aile sağlığı merkezinin yenilenmesi için de çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.