Torbalı İle Balıkesir Ticaret Köprüsü Kuracak

Torbalı İle Balıkesir Ticaret Köprüsü Kuracak

Güçlü bir ticari potansiyeli olan Balıkesir’de, Sanayi ve Ticaret Odası yöneticileri ile buluşan Torbalı Ticaret Odası yöneticileri, üyeler arasında ticaret köprüsü kurulması ve ortak projeler geliştirilmesi kararı aldı.

Güçlü bir ticari potansiyeli olan Balıkesir’de, Sanayi ve Ticaret Odası yöneticileri ile buluşan Torbalı Ticaret Odası yöneticileri, üyeler arasında ticaret köprüsü kurulması ve ortak projeler geliştirilmesi kararı aldı.

Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun önderliğinde, meclis üyesi ve meslek komite üyelerinden oluşan 25 kişilik heyet, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Odası’nın davetlisi olarak Balıkesir'e inceleme gezisinde bulundu. Torbalı ile Balıkesir sanayisi ve ticaret hacminin tanıtıldığı toplantılar verimli bir ortamda geçti. Balıkesir ziyaretinin en dikkat çekici yönü ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı oda ve borsalarda görev alan en genç başkanların buluşmasına sahne olması idi.

BALIKESİR VE TORBALI BENZİYOR

Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler ile meclis üyeleri tarafından karşılanan Torbalı heyeti, karşılıklı görüşmelerden sonra Balıkesir OSB’de incelemelerde bulundu. 80 firmaya ev sahipliği yapan OSB’de bazı işletmeleri gezen heyet, ilgililerden bilgi aldı.

Torbalı’nın sahip olduğu ticari potansiyel ile Balıkesir’le benzerlik gösterdiğini belirten Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Uğur, “Torbalı’nın, sanayi olarak Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Odamıza bağlı 750 sanayi kuruluşu, üretim konuları açısından Torbalı ile büyük benzerlik göstermektedir. Bugün burada olmanız bizleri çok mutlu etti. İlişkilerimizin gelişmesi açısından bizler de Torbalı’ya geleceğiz. Ortak birçok yönümüz olduğunu düşünüyorum ve bu yönlerimizin, aramızdaki ticari ilişkileri mutlak suretle artıracaktır.” dedi.

"GÜÇLÜ KÖPRÜLER KURMAK İSTİYORUZ"

Torbalı heyeti, Balıkesir Ticaret Odası'nda Başkan Fahri Ermişler ve meclis üyeleriyle de bir araya geldi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, yaptığı konuşmada, "Öncelikle bugün bize karşı göstermiş olduğunuz misafirperverlikten ötürü teşekkür ediyorum. Buraya, sizleri daha yakından tanımak ve aramızdaki ilişkilerin daha da kuvvetlenmesi için geldik. Bölgesel bağlılığımıza ek olarak dostluğumuzun artması için de ortak projelere imza atabiliriz. Biz ilçe olarak, Türkiye’de gerek gelişmişlik olarak gerekse de sanayi olarak birçok ilin önünde yer alıyoruz. Ödediğimiz vergi ile Türkiye'de iller vergi sıralamasında 5. sıradayız. Dünya çapında markaların üretim tesislerini bünyemizde bulunduruyoruz. Bunlar sayesinde 700 milyon dolara varan bir ihracat hacmimiz var. Aynı şekilde sağlam bir ticari yapısı olan Balıkesir ile güçlü köprüler kuracağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Fahri Ermişler de Balıkesir'in ticaret hayatı hakkında bilgi verdikten sonra ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ermişler, odalararası bağın kuvvetlendirilmesi ve şehirlerarası ticaretin artırılması için bu tarz programların sık sık yapılabileceğini ifade etti.



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.