Toptancıdan vefa örneği

Toptancıdan vefa örneği

1972 Toptancılar Sitesi Yönetim ve Derneği tarafından ticari hayatları yarım asrı geçmiş büyükleri hatırlamak, hatırlatmak ve yeni kuşaklarla tanışıp kaynaştırmak amacıyla ‘Vefa Gecesi’ düzenlendi

Konya Ticaret Odası toplantı salonundaki programa Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Konya Belediyesi eski Başkanlarından Yılmaz Kulluk, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ticaret Odası Başkanvekili Mehmet Sertçakar ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılışında konuşan 1972 Toptancılar Dernek Başkanı Cemal Gövez, “Güzel olan değerlerimizin her geçen gün kaybolmaya,  gerçek dostlukların yerini menfaatlerin almaya başladığı, vefanın İstanbul’da bir semt olarak algılandığı günümüzde gerçek bir vefa örneği sergilemek üzere  ‘Vefa Gecesi’ düzenledik. 1972’den 2007’ye kadar 34 yıl idari ve temsil bakımından boşlukta kalmış toptancılar çarşısı esnaflarının bir çatı altında toplanamamaları en büyük noksanımızdı. Bu dağınıklığı ortadan kaldırmak üzere elbirliği ile problemlerimizi çözmek için hareket etmemiz gerekiyordu. Bugün bunu başardık” dedi. Konya’nın en önemli ticaret merkezi olan Toptancılar Çarşısı’nın Türkiye’de birçok vilayete örnek bu konuda geri kaldıklarını da belirten Gövez, “Tüzel bir yapımız olmadığı için problemlerimizin çözümü konusunda ilgili yerlerde sesimizi duyuramadık. Ya birlik olup sitemizi modern bir hale getirip ticari hayatımızı sitemizde devam ettirecektik. Ya da imamesi olmayan tespih daneleri gibi dağınık olup esen her rüzgarda savrulup yok olup gidecektik. Bu isteğimizi esnaf arkadaşlarımız ile paylaştık. Gördüğümüz destek neticesinde site yönetimi ve dernek kurmaya karar verdik.  Mehmet Baykan, Mustafa Sürücü, Bülent Gülveren, Abdurrahman Ulugülyağcı, Mehmet Babacan, Necati Karpuzoğlu, Mehmet Zeki Külcü ve merhum Süleyman Kaya ile birlikte ilk toplantımızı yaparak işe başladık. Esnaf arkadaşlarımızın ilgi ve alakaları, destekleri çalışma azmimizi artırdı” diye konuştu.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, yönetiminde yapılan sohbette Toptancılar Çarşısı’nın ilk kurucularından Ramazan Çalışkan, siteyi nasıl kurduklarını duygulu bir şekilde anlatırken, Türk Anadolu Vakfı Başkanı Ahmet Baltacı da vakfın insan hayatındaki önemine dikkat çekti.
Yılmaz Kulluk da böyle bir vefa gecesinde toptancı esnafı tarafından kendisinin de unutulmayarak hatırlanmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Konya bugün bir sanayi şehri olduysa, ticari hayatta önemli bir noktada bulunuyorsa buna örnek davranışlarıyla toptancı esnafımız öncülük etmiştir, dedi.
Konuşmalardan sonra Toptancılar Çarşısı’nda 40 yılı aşan esnaflara plaketleri takdim edildi. Sitenin açıldığı sırada Belediye Başkanı olan Yılmaz Kulluk da plaketini Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan aldı.
ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.