Toplumu Zenginleştiren Vakıflar Hükümetleri De İcraata Teşvik Ediyor

Toplumu Zenginleştiren Vakıflar Hükümetleri De İcraata Teşvik Ediyor

Almanya'nın Hamburg Eyaleti Başbakanı Olaf Scholz, vakıfların topluma katkılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vakıfların toplumu zenginleştirdiğini söyleyen Scholz, “Vakıfların bu kadar çok katkıda bulunmasından dolayı Hamburg...

Almanya'nın Hamburg Eyaleti Başbakanı Olaf Scholz, vakıfların topluma katkılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vakıfların toplumu zenginleştirdiğini söyleyen Scholz, “Vakıfların bu kadar çok katkıda bulunmasından dolayı Hamburg şanslı. Vakıfların bu katkıları bizim icraatlarımız açısından da teşvik edici.” dedi.

Adalet Bakanlığı ile Harmonie 1789 e.V tarafından sosyal, kültür ve spor ağırlıklı alanlarda çalışmalar yürüten vakıflara ödüllerinin verildiği bir törende konuşan başbakan, "Vakıflar eğer hayatımızda geri çekilmiş olsa, onları acı duyarak özleyeceğimizi biliyoruz." şeklinde konuştu.

Hamburg Adalet Bakanı Jana Schiedek de Hamburg vakıflarının profesyonel çalışmalara imza attıklarını görmenin sevindirici olduğunu söyledi. Müracaat eden hangi vakıflara ödül verileceğine karar vermesinin kolay olmadığını söyleyen Schiedek, birincilik ödülü alan Çocuk Bakım Evi'ni çok 'zor zamanlarda ailelerin iyi ellerden destek aldığı bir yer' olarak tanımladı.

Harmonie 1789 e.V Başkanı Dr. Jörg Verstl de "Toplumumuzda vakıf ve vatandaş çalışmalarının kentimizin başarılı olmasında katkıları var. Gelecekte şehrimizin etkin gelişimine katkıda bulunacak daha fazla vakıf ödülü başvurusu olmasını diliyorum." diye konuştu. Hamburg'da 2006 senesinden beri Adalet Bakanlığı ile Harmonie 1789 e.V tarafından vakıf ödülleri veriliyor.15 bin Euro’luk Vakıf Ödülü; vakıfların kültürel, sosyal ve diğer alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik.

Bu senenin birincilik ödülünü alan Çocuk Bakım Evi Sternenbrücke, tedavisi mümkün olmayan çocuk ve gençlere yönelik hizmet veriyor. Vakıf, hastalığın ilk başlangıcından ölüm sürecine kadar hastaya refakat ediyor. Hasta ve yakınlarına; hemşire, çocuk doktorları, ağrı uzmanları, eğitimciler, aile terapistleri, danışmanlar ve cenaze görevlilerinden oluşan bir ekip yardımcı oluyor.

İkincilik ödülü, çocuklar için eğitim imkanlarını güçlendirmeyi amaçlayan Kulturpalast Hamburg Vakfına verilirken, üçüncülük ödülü de Hamburg Maritim Vakfı ile Alexander-Otto spor vakfına takdim edildi. Hamburg’da ilk vakfın 1227 yılında kurulduğu biliniyor. Şu an eyalette bin 321 vakıf hizmet veriyor ve toplam aidatları 8 Milyar Euro’yu buluyor. Eyaletin adalet bakanlığı vakıf çalışmalarını gözlemleyerek yeni vakıfları tanımaya devam ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.