'Toplumsal Olaylarda Çevreyi Tahrip Edenlerden Bu Zararlar Tahsil Edilmeli'

'Toplumsal Olaylarda Çevreyi Tahrip Edenlerden Bu Zararlar Tahsil Edilmeli'

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Mustafa Hızal, sokak olaylarında molotof, havai fişek ve patlayıcı madde atarak çevreye ve dükkanlara zarar verenlerden bunların tahsil edilmesini istedi.Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı...

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Mustafa Hızal, sokak olaylarında molotof, havai fişek ve patlayıcı madde atarak çevreye ve dükkanlara zarar verenlerden bunların tahsil edilmesini istedi.

Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Mustafa Hızal, son zamanlarda sergilenen şiddet eylemleri hakkında açıklama yaptı. Hızal, düzenlediği basın toplantısının başında, helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane’deki programından dönerken otobüsün devrilmesi sonucu şehit olan polislere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diledi.

Türkiye sınırları dışında yaşanan olayları bahane ederek sergilenen şiddet eylemlerini kınayan Mustafa Hızal, "Bizler Türkiye’nin şehit ailesi, gazisi, işçisi, memuru, esnafı ve çiftçisi olarak hepimiz huzur içinde olmak, ülkemizin büyümesine katkıda bulunmak için mücadele etmekteyiz. Askerimize polisimize, al bayrağımıza ve ulu önder Atatürk’ün büstünün indirilmesine cüret eden hainler, molotof, havai fişek ve patlayıcı madde atıldığı zaman bilerek asker ve polisi öldürmek için atıyorsa, bu hainleri durdurmak için asker ve polise vur emri yasal olarak verilmeli." dedi.

Sokaklara zarar verenlerle ilgili yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını isteyen Dernek Başkanı Hızal, "Molotof ve havai fişek atanlar, taş atanlar, araçları yakanlar ve tahrip edenlere; evlere, iş yerlerine ve bankalara, kamu kurum ve kuruluşlarına, bina ve araçlarına zarar veren kişilere gerekli cezalar verilmeli. Bu kişilerin mal varlıkları araştırılarak, verilen bu zararların karşılanması için gerekli kanuni düzenlemelerin acilen yapılmasını istiyoruz. Ayrıca bu kişilerin devletten aldıkları sosyal hakların kesilmesini istiyoruz." açıklamasını yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.