‘Toplan toplan dağıl hesap çetin olacak’

‘Toplan toplan dağıl hesap çetin olacak’

İslam ülkeleri liderlerinin toplanıp İsrail'i kınamaktan başka bir karar alamamasının ümmet coğrafyasını çileden çıkardığına dikkat çeken Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, “İsrail'e dur diyemiyorsak, ahirette hesabımız çetin olacak” dedi

Türkiye, 1 milyardan fazla Müslüman'ı temsil eden Gelişen 8 Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ülkelerini İstanbul'da bir araya getirdi. İstanbul'da düzenlenen Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı Ortak Bildirisi'nde, Gazze'de derhal, kalıcı ve koşulsuz ateşkes sağlanması ve İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına yönelik saldırılarının durdurulması talep edildi.

Manevi, İlkeli, Liyakatli, Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Genel Başkanı Celaleddin Gül, D-8 ülkelerinin İsrail'i kınamaktan başka bir iş yapmadığını ifade ederek, duruma tepki gösterdi. Gül, “Yine somut bir karar yok” dedi.

D-S’İ PROF. DR. ERBAKAN KURDU

İslam ülkeleri liderlerinin 'toplan toplan dağıl' politikasının iki milyarlık İslam alemini çileden çıkardığını ifade eden Genel Başkan Celaleddin Gül, “Merhum Erbakan Hocamızın İslam Birliği hedefinin ilk adımı saydığı ve 1 milyardan fazla Müslümanı temsil eden D-8 ülkeleri, İstanbul’da bir araya geldi. Uzun süren toplantı sonrası Dışişleri Bakanı sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. D-8 ülkeleri de aynen İslam İşbirliği Teşkilatı gibi İsrail’i kınamaktan başka ciddi somut bir karar alamadı” dedi. İslam ülkeleri liderlerinin toplanıp toplanıp dağıldığına dikkat çeken Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, bu durumun İslam alemini üzdüğünü söyledi. Gül, “Sadece kısa süre önce, İsrail Terör Örgütü Gazze’de çoğu bebek 300’den fazla Müslümanı paramparça etti” şeklinde konuştu.

İSRAİL’İ DURDURACAK HİÇ BİR KARAR ALINMIYOR

“D-8 ülkelerinin bu şekilde toplanıp, somut dişe dokunur aksiyonel hiçbir karar alamayışı merhum Erbakan Hocamızın kemiklerini sızlatmıştır diye düşünüyorum” diyen Gül, ayrıca şunları kaydetti: “Çünkü merhum Erbakan Hoca D-8’i kurduğu yılda İsrail, tek bir Filistinlinin burnunu bile kanatma cesareti gösteremedi. Başta aziz milletimiz olmak üzere iki milyarı bulan İslam Alemi, İslam ülkeleri liderlerinin ‘toplan toplan dağıl’ veya ‘toplan toplan şiddetle kına’ şeklindeki aciz, somut hiçbir yaptırımı olmayan, müeyyideden uzak, İsrail’i durduracak hiçbir kararın alınamayışı ve yaşanan katliamları durdurmaya matuf hiçbir aksiyonun harekete geçirilemeyişinden ciddi manada rahatsız. Tükürükle boğulacak kadar az ve küçük lanetli kavim İsrail’in, 9 aydan beri gözümüzün içine baka baka 60 binden fazla Müslümanı attığı bombalarla paramparça etmesine, soykırım uygulamasına 'dur' diyemiyor isek, yarın ahirette çetin bir hesap bizi bekliyor demektir. Çünkü Gazzeli şehitler ölmeden önce İslam ümmetini kastederek: ‘Sizi Allah’a ve Resulüne şikayet edeceğiz’ demişlerdir.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum