Tombala oynansa, Konya daha şanslı olurdu

Tombala oynansa, Konya daha şanslı olurdu

Mustafa Kalaycı, TBMMde önceki gece kabul edilen Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında açıklama yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM’de önceki gece kabul edilen Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında açıklama yaptı.

Yeni teşvik sisteminde illerin bölgelere dağılımının, Kalkınma Bakanlığının “İllerin Sosyoekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması (SEGE) 2011” esas alınarak yapıldığının belirtildiğini ancak bu çalışmanın henüz yayınlanmadığını söyleyen Mustafa Kalaycı, “Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından geçen hafta yapılan açıklamada; en son 2003 yılında yayınlanan araştırmanın güncellendiği, illerin gelişmişlik düzeylerinin farklı alanlardan seçilen değişkenler yardımıyla ölçüldüğü, bu ölçüm ve analizler sonucunda il sıralamalarının yapıldığı ve aynı özelliklere sahip il gruplarının belirlendiği belirtilmiştir.
SEGE 2011 çalışması neden yayınlanmıyor? 61 değişken itibarıyla illerin sıralaması neden açıklanmıyor? Neden korkuyorsunuz? Konya gibi haksızlık yapılan illerden gelecek tepkiden mi çekiniyorsunuz? Eğer Konya gibi bazı illere haksızlık yapmadığınızı, bazı illere de kayırmacılık yapmadığınızı söylüyorsanız, çalışmayı niye gizliyorsunuz? Mevcut dört bölgeli teşvik sisteminde 3'üncü bölgede yer alan Konya'ya bu çalışmaya göre belirlenen altı bölgeli yeni sistemde 2'nci bölgede yer verilmektedir. Tombala çekilerek illerin dağılımı yapılsaydı belki Konya'nın şansı daha fazla olurdu” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.