Toki Konutlarındaki Çatlaklar Kat Sakinlerini Endişelendirdi

Toki Konutlarındaki Çatlaklar Kat Sakinlerini Endişelendirdi

Samsun'un Atakum ilçesine bağlı Kamalı mevkiinde bulunan TOKİ konutlarında çatlaklar oluşması kat sakinlerini endişelendirdi. Evlerinin yıkılacağı endişesini taşıyan ev sahipleri MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek'ten yardım talep...

Samsun'un Atakum ilçesine bağlı Kamalı mevkiinde bulunan TOKİ konutlarında çatlaklar oluşması kat sakinlerini endişelendirdi.

Evlerinin yıkılacağı endişesini taşıyan ev sahipleri MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek'ten yardım talep etti. Milletvekili Şimşek bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Vatandaşların hayatının risk altında olduğunu belirten Milletvekili Şimşek, "Toplu konutların yaptığı bu ne ilk bu mantıkla yapılırsa nede son olacaktır. Canik'te Mert Irmağı kenarına hukuksuzca verilen ruhsatlar neticesinde TOKİ konutlar yaptı, sel oldu, 10 vatandaşımız hayatını kaybetti. 5 vatandaşımız o toplu konutlarda boğuldu. Neden? Çünkü konutlar su seviyesi altında tutulmuş ve ırmak kenarına yapılmıştı. Reklamlarda var 'Kontrolsüz güç güç değildir 'diye. TOKi bir güç haline geldi, kontrolsüz bu gücü ne belediyeler ne de başka bir kurum kontrol edebiliyor. Neticede bu tür yapılar ortaya çıkıyor. Bunu TOKİ değilde başka birisi yapmış olsa 80 defa kontrolden geçeceği için bu hal oluşmazdı. TOKİ 1987 yılında Turgut Özal döneminde ihtiyaç sahiplerine konut edindirmek için çıkarılan bir yasadır. Bu gün geldiğimiz noktada TOKİ bu amaçtan çıkmış rant şirketi haline gelmiş, diğer şirketlerle ortaklık yapan şirket haline dönüşmüştür. Diğer şirketlerden farkı onlar kontrol ediliyor, TOKi kontrol edilemiyor." dedi.

TOKİ sakinlerinden Emine Yılmaz ise şunları kaydetti; "Çatıdan su akıyor. Şimdide duvarlarda çatlaklar var. Kimse ilgilenmiyor. İnceleme yapanlar deprem olsa evlerin yıkılacağını söyledi. Birileri bizimle ilgilensin. Mağduruz, bunun bir çaresini bulsunlar. TOKİ

bizimle ilgilenmiyor, herkes parasını cebine koydu gitti."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.