Tobb'da Seçim Zamanı: Tek Aday Hisarcıklıoğlu

Tobb'da Seçim Zamanı: Tek Aday Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanlık seçimi bugün yapılıyor. Mevcut başkan Rifat Hisarcıklıoğlu'nun tek aday olarak girdiği seçimlerde, 14 kişilik yönetime girecek isimler ise tüm odalarda yapılan 'yoklamadan' çıkan sonuçla belirlenecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanlık seçimi bugün yapılıyor. Mevcut başkan Rifat Hisarcıklıoğlu'nun tek aday olarak girdiği seçimlerde, 14 kişilik yönetime girecek isimler ise tüm odalarda yapılan 'yoklamadan' çıkan sonuçla belirlenecek. Seçimin resmi sonucu yarın açıklanacak.

Seçim gündemiyle toplanan TOBB Genel Kurulu'na bu yüzden siyasetçi çağrılmadı. Seçim sürecinde yapılan değişiklikle 'üst üste iki dönem yönetim kurulu ve meclis başkanı, birlik başkanı ve konsey başkanı olarak seçilmiş olanların, aradan iki seçim dönemi geçmedikçe bu görevlere yeniden seçilemeyecekleri' ibaresi yönetmelikten çıkarılarak Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önündeki engel kaldırılmış oldu. Bir süre önce de Hisarcıklıoğlu’nun yeniden başkanlığa seçilmesini isteyen 365 oda ve borsa başkanı, imzalı teklif dosyalarını Genel Kurul Başkanlığı’na sunmuştu.

TOBB'un Ankara'daki merkezinde devam eden seçimlerde tek aday olarak başkanlığını sürdürecek Hisarcıklıoğlu’nun yönetim kuruluna alacağı isimler ise merak konusu. Listeye girecek isimler arasında, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz ,TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete'nin adı geçiyor. Oda başkanlığı seçimlerini kaybeden ve TOBB delegesi olmayan isimler ise TOBB’un yeni yönetimine giremeyecek. Bunlar arasında eski İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, eski Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhan Parseker, eski Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl ve eski Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı bulunuyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.